BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  DÜNYA

İşte Fransa'yı kana bulayan saldırgan hakkında ilk bilgiler!

FRANSA Nice'de terör saldırısı gerçekleştirerek en az 84 kişinin ölümüne, 100 den fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırgan hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı.

Abone ol

FRANSA'nın güneyindeki Nice şehrindeki terör saldırısını gerçekleştiren saldırganla ilgili ilk bilgiler Fransız basınında yer almaya başladı.

Gelen ilk bilgilere göre saldırganın 31 yaşında Nice'te yaşayan bir Tunuslu olduğu iddia edildi.

 
KAMYON KİRALIK

Nice'in bağlı olduğu Alpes-Maritimes Bölgesi Başkanı ve Milletvekili Eric Ciotti, saldırıda kullanılan kamyonun kiralık olduğunu açıkladı. Saldırganın kamyonun içerisinden 'Allahu Ekber' diye bağırdığı iddia edildi.

 
RADİKAL DİNCİLER LİSTESİNDE YOK

Nice'te yaşayan, küçük çaplı suçlar işlediği ancak sabıkasının bulunmadığı belirtilen saldırganın, Fransız istihbaratının tuttuğu ve radikal dincilerden oluşan yaklaşık 10 bin kişilik fişleme listesinde olmadığı kaydedildi.



Saldırıyı henüz üstlenen bir örgüt olmadı.

CNN TÜRK muhabiri Arzu Çakır'ın verdiği bilgiye göre, saldırıda kullandığı silah bir el silahı. 7.65 mm bir el silahıyla gösteriye katılanlara saldırdı, 80 km hızla gelip kutlamaya gelenleri ezdi.

'YALNIZ KURT' OLABİLİR İDDİASI

Fransız polisine göre terörist 'yalnız kurt' da olabilir. Yani, kendi kendine radikalleşen ve IŞİD'in 'buraya gelmeyin' olduğunuz yerde katliam yapın çağrısına uymuş bir kişi olabilir.