BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

İşte Figen Yüksekdağ'ın yerine geçecek isim!

HDP, eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle eş genel başkan seçimi için 20 Mayıs'ta kongreye gidecek. Yüksekdağ'ın yerine Filiz Kerestecioğlu’nun geleceği iddia ediliyor.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın hem vekilliğinin hem de partililiğinin düşürülmesi nedeniyle partide tüzük gereği yeni eş genel başkan arayışı başladı. Yüksekdağ'ın yerine HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu’nun geleceği iddia ediliyor.

HDP’de Yüksekdağ yerine seçilecek eş genel başkanın kadın, sol siyasetten gelen bir isim olacağı konuşulurken; aynı zamanda milletvekili olması ve böylece partinin grup toplantıları başta olmak üzere TBMM faaliyetlerine de katılması gerektiği dillendiriliyor.

FİLİZ KERESTECİOĞLU İSMİ KONUŞULUYOR

Cumhuriyet'in haberine göre, Parti içinde bu kapsamda hem milletvekili olması hem de aranan kriterlere uygun olması nedeniyle HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu’nun ismi de konuşuluyor. HDP içinde yeni eş genel başkan arayışı kapsamında kritik toplantılar yapılmaya başlanırken, kongre öncesi bütün yönetim organlarının bir araya geleceği bir kamp yapılması da planlanıyor.

6-7 MAYIS TARİHLERİNDE BELLİ OLACAK

Edinilen bilgiye göre HDP milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinin katılımıyla 6-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak toplantılarda yeni eş genel başkanın kim olması gerektiği konusu masaya yatırılacak.

FİLİZ KERESTECİOĞLU KİMDİR?

Filiz Kerestecioğlu 1961 yılında Gölcük'te doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden1984'te mezun olan Kerestecioğlu 1987'de serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 1991-92 yıllarında İsviçre'de Nokta Dergisi'nin temsilciliğinde çalıştı. Bu süreçte İsviçre'de Türkçe ve İngilizce dil öğretmenliği de yaptı. Filiz Kerestecioğlu 1995 yılında "Kadınlar Vardır" belgesel filminin yapımında görev aldı. İstanbul Barosu'nda Kadın Hakları Uygulama Merkezi kurucu üyesi oldu ve Dış İlişkiler Komisyonu Sekreterliği yaptı. 2004-2012 yılları arasında Güncel Hukuk Dergisi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. 2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem milletvekili adayıdır.

HDP