BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  GÜNCEL

İşte FETÖ'nün ABD’den bir yılda kazandığı para!

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, FETÖ’nün sadece ABD’deki okullarından yıllık yaklaşık 300 milyon dolar kazandığına dikkat çekerek, ”Yeni jenerasyon bir terörist dalga ile karşı karşıyayız” dedi

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) 15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişiminde yaşananların yurtdışında daha iyi anlaşılması amacıyla sefer yaptığı ülkelerdeki gazetecileri ağırlamaya devam ediyor.

Daha önce Uzakdoğu ve Ortadoğu'dan 200 gazeteciyi ağırlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bu kez Avrupa ülkelerinden 57 gazeteciyle bir araya geldi.

Konuklara 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları ve Türk halkının verdiği mücadeleyi anlatan Aycı, FETÖ'nün eğitim faaliyetleriyle yetiştirdiği gençleri devlette karar alma makamlarına yerleştirdiğine dikkat çekti.

FETÖ'NÜN ABD'DEN YILLIK KAZANCI

İlker Aycı, FETÖ'nün sadece ABD'deki okullarından yıllık yaklaşık 300 milyon dolar kazandığına dikkat çekerek "Yeni jenerasyon bir terörist dalgayla karşı karşıyayız" dedi.

BEYAZ SARAY'DAN DAHA İYİ

Sabah'tan Cevdet Özdemir'in haberine göre; Bu örgütün eğitim hizmetlerinden kazandıkları sermaye ile başka sektörlere yöneldiğinin altını çizen Aycı "Bir kadro hareketine dönüştüler. Uluslararası destek aldılar. Lideri 90'ların sonunda ABD'ye gitti. ABD'de Beyaz Saray'dan daha iyi bir sarayı var. Pensilvanya' da yaşıyor. Orada korunuyor. Oradan emirler dağıtıyor" diye konuştu.

Yeni jenerasyon bir terörist dalga ile karşı karşıya olunduğunu anlatan Aycı, şöyle devam etti: "Yeni tarz bir terörizm bu. Eğitim ve iş bulma gibi ihtiyaçlarını karşılayarak insanlar üzerinde güç tesir ediyorlar. Burada elde ettikleri gücü, ekonomik güçle birleştirip kullanıyorlar. FETÖ sadece ABD'deki okullarından yılda yaklaşık 300 milyon dolar kazanıyor. Bütün dünyada varlar. Bu paraları lobi yapmak için kullanıyorlar. Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi'nde en üst düzeyde konuşabilecek kadar lobi güçleri var. Biz bunları yaşadık. Ne olur siz yaşamayın."

DÖRTLÜ FINAL FOUR TÜRKİYE'YE GELİYOR

THY euroleague'de dörtlü Final Four'un İstanbul'da yapılması kararını da değerlendiren Aycı şunları söyledi: "Bu tek başımıza başardığımız bir şey değil. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza açtığımızda kendileri destek verdi. Adını verdiğimiz kupanın birkaç tanesinin Türkiye'de olması lâzım diye düşünüyorum. Fenerbahçe'nin geçen yıl finalde kıl payı kaybetmesine çok üzüldüm. Biz o gün ikincilik kupasını verirken kaptana da 'Üzülme seneye bunu Türkiye'de yapacağız. Yine final oynarsınız bu sefer kazanırsınız' dedik. Çok istiyorum. Resmi imzaları salı günü atacağız."

'YENİ ROTALAR AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Aycı, yeni hatlar açarak büyümeye devam edeceklerini söyledi. Aycı "Bu yıl Havana'yı, Şeyseller'i açacağız. Phuket'e uçacağız, Havana'nın yanında Karakas'ı açıyoruz, ABD'de Seattle üzerinde çalışıyoruz" dedi. Aycı,ABD'de gelecek hafta cuma günü Washington'daki Launge'ın resmi açılışının yapılacağını söyledi