BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İşte F.Bahçelilerin 58. madde kararı

Fenerbahçe camiasının önde gelen isimleri,58. madde için kararlarını açıkladı.

Abone ol

Fenerbahçe camiasının önde gelen isimleri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugün yapılacak olağanüstü genel kurulunda görüşülecek Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 58. maddesinde değişiklik istemiyor.

Fenerbahçe Taraftarlar Birliği'nin, küme düşme cezasının kaldırılmasına karşı olduğunu belirten ''Değişime karşıyız'' şeklindeki açıklamasının ardından, camianın büyük bir bölümünde de bu düşünce hakim.

Görüşleri alınan bazı eski başkanlar ve yöneticiler, küme düşmenin kaldırılmasından yana olmadıklarını, Fenerbahçe Kulübü'nün mevcut yönetim kurulunun da bu düşüncede olduğuna inandıklarını belirttiler.

Şen: ''Aziz Yıldırım da istemiyor, biz de değişmesinin taraftarı değiliz''

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, Fenerbahçelilerin, 58. maddenin değişmesi taraftarı olmadığını ifade etti.

Futbol Federasyonu'nun Türk futbolunu yönetmekle yükümlü olduğunu hatırlatan Şen, ''Federasyon bir konuda sıkışmış ve genel kurul üyelerinin fikirlerine başvurma gereğini duymuş. Bu çok doğal bir şey. Genel kurul üyeleri oylamayı açık yapmalı ve herkes fikrini ortaya koymalıdır. Hiçbir Fenerbahçeli 'bizim için yönetmelik değişsin' düşüncesinde asla değildir. Başkan Aziz Yıldırım da 58. maddenin değişmesini istemiyor. Bizler, bütün Fenerbahçeliler de değişmesinin taraftarı değiliz'' diye konuştu.

Kalkavan: ''Küme düşme kalkmasın, ama kulüpler bir defaya mahsus affedilsin''

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan da küme düşmenin kalkmaması gerektiğini savunurken, farklı bir öneri de bulunarak, ''Bu konuda ceza verilecekse bir defaya mahsus adı karışan kulüpler affedilsin'' dedi.

Suç işlenmişse ve talimatlarda ne yazıyorsa onun uygulanması gerektiğini kaydeden Kalkavan, ''Fenerbahçesiz bir lig, meyvesiz ağaca benzer'' diyerek şunları kaydetti:

''Suç işlenmişse talimatnamede ne yazıyorsa onu tatbik etmeliler. Fenerbahçesiz bir lig meyvesiz bir ağaca benzer. Fenerbahçe'nin yer almadığı bir ligde çok büyük kayıplar olacaktır. Mahkemenin kişilerle ilgili kararına saygı duymalı. Küme düşme kalkmasın ama bu konuda ceza verilecekse, bir defaya mahsus adı karışan kulüpler affedilsin.''

Eyüboğlu: ''Bu değiştirmenin altında başka kulüpler var''

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Rahmi Eyüboğlu, 58. maddenin değişmemesinden yana olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun da 'değişsin' diyeceğine inanmıyorum'' dedi.

58. maddede değişiklik önerisinin arkasında başka kulüplerin olduğunu düşündüğünü kaydeden Eyüboğlu, ''58. madde değişmesin diyenlerdenim. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun da değişsin diyeceğine inanmıyorum. Yönetim kurulunun da değişmemesi gerektiğini savunacaklarına inanıyorum. Kesinlikle değişmemeli, zaten bu değiştirmenin altında Fenerbançe değil başka kulüpler olduğunu düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Dün Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'nu ziyaret ettiğini bildiren Eyüboğlu, tutuklu bulunan başkan Aziz Yıldırım ve diğer isimlerin de görüşlerinin bu yönde olduğunu tahmin ettiğini kaydetti.

Tomuş: ''Kulübün boynunu bükecek bir davranış içinde olmamalılar''

Fenerbahçe Kulübü Kongre ve Yüksek Divan Kurulu üyelerinden Lütfü Tomuş ise küme düşmenin kaldırılması talebinin iddia edilen suçun kabulü olacağına dikkati çekerek, ''Fenerbahçe Spor Kulübü delegeleri yapılacak TFF Genel Kurulu'nda bu konuda net tavırlarını ortaya koymalı, 25 milyon taraftarıyla beraber Fenerbahçe Spor Kulübü'nün boynunu bükecek davranış içinde olmamalıdırlar'' dedi.

''Fenerbahçe Spor Kulübü ve 25 milyon taraftarıyla bu kirlilikten arınmaya ihtiyacımız vardır'' diyen Tomuş, spor kulüplerinin mevcut dernekler kanunu ve bu kanunun öngördüğü denetim mekanizması ile yürümeyeceğini de savunarak, özetle şunları kaydetti:

''Türkiye Futbol Federasyonu'nun gündemini 3 Temmuz'dan bu yana şike soruşturması oluşturmuş, bu vesileyle ortaya çıkan, spor kulüplerinin mevcut dernekler kanunu ve bu kanunun öngördüğü denetim mekanizması ile yürümeyeceğini gözardı etmiştir. Keza Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan da bu konuda hiçbir açıklama duymadık. Şikayet ettiğimiz konuların yeniden yaşanmaması için şiddet yasasının tek başına yeterli olmayacağı artık görülmelidir. Spor kulüplerinin ulaştığı büyük ekonomik güç gözönüne alınarak, dernekler kanunu mevcut duruma uyumlu hale getirilmeli, denetim mekanizması güçlendirilmeli, siyasi partiler bile seçilme süresini kısıtlamaya çalışırken, spor kulüpleri yönetimine de sınır getirilmelidir. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TFF bu konuyu mutlaka geciktirmeksizin gündeme almalıdır.''

Ilgaz: ''Maçların zevki olmaz''

Fenerbahçe Kulübü'nün unutulmaz başkanlarından Faruk Ilgaz, küme düşmenin kaldırılmasıyla futbolun zevkinin azalacağını savundu.Böyle bir fikri desteklemenin yanlış olduğunu belirten Ilgaz, ''Küme düşürülme kaldırılırsa maçların zevki olmaz. Bu madde kaldırılmamalı. Eski statü aynen devam etmeli. Aklı başında bir insan bunu kabul eder mi'' şeklinde ifadelerle düşüncelerini dile getirdi.