BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  GÜNCEL

İşte Ersan Gülüm'in Beşiktaş'a maliyeti

Beşiktaş, Adanaspor'dan transfer ettiği Ersan Adem Gülüm'ün bonservis bedelini borsaya bildirdi.

Abone ol

Beşiktaş, Adanaspor'dan transfer ettiği Ersan Adem Gülüm'ün bonservis bedelini borsaya bildirdi. Gülüm için transfer bedeli 4 milyon Avro olarak açıklandı.

Siyah-beyazlı kulübün, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şöyle:

"Oyuncu Ersan Adem Gülüm'ün transferi konusunda Adanaspor Kulübü ile anlaşma sağlanmış olup; sözleşme fesih bedeli olarak Adanaspor Kulübü'ne 2.000.000.Euro ödenecektir. Ayrıca oyuncunun 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası karşılaşmalarında yer almasına bağlı olarak Adanaspor'a sezon başına 1.000.000.Euro'ya kadar ek ödeme yapılabilecektir."

GALATASARAY'DA OLABİLİRDİ

Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül, Ersan Adem Gülüm'ün Beşiktaş'a transferiyle ilgili özel açıklamalar yaptı.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Akgül, "Eğer Cumartesi günü Beşiktaş'la anlaşma sağlanamasaydı, bugün Ersan'ın Galatasaray'da olma ihtimali var mıydı?" şeklindeki soruya, "Evet, hem de yüksek bir ihtimaldi. Belki de Beşiktaş bu gerçeği göz önünde bulundurarak biraz daha hızlı davrandı" dedi.

ÖNEMLİ OYUNCULARIN TRANSFERİ HER ZAMAN ZOR OLUR

Önemli oyuncuların transferinin her zaman zor olduğunu vurgulayan Akgül, ""Biz kulüpler olarak anlaştık, artık bundan sonrası Beşiktaş Kulübü'yle Ersan arasında. Önemli oyuncuların transferi her zaman zor olmuştur. Kamuoyunu meşgul etti. Aslında bizi de meşgul etti. Böyle hayırlısıymış. Böyle oldu. Umarım, Türk futbolu ve Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet verir. Çok iyi bir futbolcu. Çok karakterli bir futbolcu" dedi.

ERSAN'IN İRADESİ TRANSFERDE BELİRLEYİCİ OLDU

Akgül, "Hem Beşiktaş'ın hem de Adanaspor'un menfaatine bir transfer gelişmesi oldu. Biz iyi bir oyuncu verdik. Ersan'ın Beşiktaş'ta bir yıl kiralık olarak oynamış olması, kendisini biraz daha Beşiktaş'a yakın kıldı. Bunun etkisi oldu. Olmadı dersek yanlış yapmış oluruz. 4 milyon avroya bu transfer gerçekleşti" diye konuştu.