BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41

İşte Erken Seçim Tarihi!..

AK Parti’de milletvekili kadrosunda Fetö temizliği yapılacak mı? sorusunun cevabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir taşla üç kuş vurma planında gizli..

15 Temmuz darbe girişiminin ardından her kurum ve kuruluşta başlayan FETÖ temizliği, neden hala siyasete taşınmadı?

Bu soruya en fazla muhatap kalan da hiç şüphesiz AK Parti..

Eğer AK Parti’de böyle bir temizlik yapılmaz, iş sulandırılırsa FETÖ operasyonunun hiçbir inandırıcılığının kalmayacağını söylemek zor değil!.

Peki parti içerisindeki FETÖ’cüler temizlenecek mi?

Ankara’da AK Parti kulislerinde dolaştım, önemli isimlerle görüşme imkanı buldum.Öncelikle teşkilatlara yönelik çalışma başlatıldığını ve çok gizli şekilde yürütüldüğünü gördüm..

Aralarında ağır topların da bulunduğu birçok önemli teşkilat mensubu, parti yöneticisi ve belediye başkanı üzerinde  araştırma olduğunu belirtelim.

                                          ***

Peki eski ve mevcut milletvekilleri,hatta eski  bakanlar!

İşte cevabını herkesin merakla beklediği önemli soru da bu!

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ne demişti..

“FETÖ'nün AK Parti'ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle saftiriklik olur. AK Parti'de mutlaka bir ayıklama, bir temizlik operasyonu yapılmalıdır.”

Doğru söze ne denir!..

İşte bunun hazırlığı yapılıyor..

Peki nasıl olacak?

Yumuşak bir  geçişle...

Peki nasıl olacak bu yumuşak geçiş!

İşte cevabı;

ERKEN SEÇİM..

Yani AK Parti’nin kendi içerisindeki temizliği, Meclis’teki gücünde olası bir deprem etkisi yaratmaması için erken seçimle yapmayı planladığı sessiz ve derinden seslendiriyor..

Erken seçim tarihide konuyor..

2017 nisan veya mayıs ayı..

Yani İlkbaharda  erken seçim görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın kaynaklar Ankara'nın sıcak gündemi arasında  bu beklentiyi doğruluyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın 15 Temmuz nedeni ile 81 ile yapacağını açıkladığı teşekkür turları bunun işareti değil mi?

Çünkü ülkenin her noktasında FETÖ operasyonları sürerken, AK Parti’nin kendi  içerisindeki FETÖ bağlantılı isimlerle normal seçim tarihine ulaşmasının hem çok zor,hemde beklemeye gelmeyeceği dile getiriliyor.

AK Parti'de şimdilik hiç sır verilmiyor ama bu  süreci  yapılması düşünülen  erken seçime kadar sakin geçmek ,erken seçimle milletvekili adayı belirlemede  operasyon yapılması hedefleniyor..

                                                    ***

Bu noktada AK Parti’de eski ve mevcut milletvekilleri arasında gizli bir panik olduğu da gözlemleniyor.

Açıkcası herkes kendini biliyor..

Bylock'ta kimler var acaba?

Liste Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!..

Hele hele ortaya çıkan son fotoğraf sonrası ‘Daha ne fotoğraflar, ne görüşmeler var’ söylentileri kulaktan kulağa yayılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne istihbarat raporları ile çok önemli isimlerin de konulduğu iddia ediliyor.

Erdoğan’a yakın isimlerin “Cumhurbaşkanı isterse öyle isimlerin canı yanar ki hiç sormayın. ” dediğini  duyuyoruz..

15 Temmuz öncesi cesaret hapı içmişçesine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirel açıklamalar yapan,yazılar yazan  bazı eski milletvekilleri ve eski bakanların neden 15 Temmuz sonrası bir anda sus pus olduklarını merak etmiyor musunuz?

Neredeler?

Başları mı döndü!

Yoksa  Erdoğan aynı Erdoğan..

Ya onlar ?

Yani AK Parti’de birileri için ‘Acaba’ larla korku dağları delmiş durumda..

Ve  bazı belediye başkanları tam panik havasında!

15 Temmuz sonrası kendileri hakkındaki yazılara, tweetlere karşı “O yazar, şu yazar  bizden imar kıyağı istedi. Vermedik onun için yazıyor” gibi suçlamalar yapmaları, çok komik duruma düşürdü kendilerini...

Ama korkunun ecele faydası yok ki!

Partinin zaferlerinde başarıyı kutlamak için taklalar atan fakat Gezi, 17-25 Aralık kumpasları ve darbe girişimi gibi zor günlerde  gizlenen ortada görünmeyenler karşısında milletin desteği ile  tek başına mücadele etmek zorunda bırakılan  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  o artık  partide kimin  ne olduğunu çok iyi bilmemesi mümkün mü?

O nedenle artık hem milletvekili kadrosunda hem parti yönetimlerinde  hemde yerel yönetimlerde sırtında kambur olanları taşımayacaktır.

Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın temizlik arifesinde olduğunu söylemek hiç zor değil.

                                                      ***

17 - 25 Aralık kumpası denilince de  insanların nasıl mağdur edildiğini, bu yönde devlete nasıl zararlar verildiğini hatırlamamak mümkün mü?

Bu konuyu geçmek olmaz!

Çünkü ders gibi hafızaları tazelemek gerek.

FETÖ’nün iftiraları, kumpas kasetleri ve düzmece haberleri ile devlete katkı sağlayacak ne önemli isimler mağdur  edildi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan o kumpaslarla  nasıl yalnızlaştırılmak istendi?

İşte bir  can alıcı örnek?

İşte Egemen Bağış..

AK Parti iktidarlarında  bakan olarak önce Başbakan  şimdide Cumhurbaşkanı olarak en önemli yol arkadaşlarından biri.

Pensilvanya  baştan beri onun ABD'deki lobi gücünden rahatsızdı..

Çünkü  Bağış ABD'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  altın bir eli gibiydi.

Devlet adına ilk temasları ,ilk iletişimleri kurma görevi hep ona verildi. Açıkçası AK Parti iktidarlarının dünya siyasetine  açılan  en önemli kapalırında bir  anahtarı gibi isimd Egemen Bağış..

Çünkü başta ABD olmak üzere dünya siyasetinde bilmediği, tanımadığı, konuşmadığı isim yoktu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle ABD ile ilişkiler noktasında hep yanında beyin görevi üstlenirken kendisini dünyada lobi çalışmalarında  en iyi şekilde temsil eden en  kilit  isim olmasının yanında,  entelektüel yönü de çok ağır basan her alanda  sevilen bir siyasetçi  olarak hep  dikkat çekti..

Açıkcası çok özel bir karakterdi..

ABD senatosundaki isimlerin gjözünde  özel yeri olan Türk  bir siyasetçi  olmak kolay mı?

İşte bugün  bir başka Egemen Bağış yok!

Fetö darbeyi işte böyle vurdu. Erdoğan’ın ABD’deki eli sekteye uğratılırken  ABD’deki etkin  lobi çalışmalarının önü kesilmeye başlandı.

Çünkü hep dik duran bir adamdıda Bağış..

Fatih Sultan Mehmed'in ’ Baykuştan pervamız yok, biz şahinler sürüsüyüz.’  şeklindeki o anlamlı sözünü çok seven bir siyabetçi profiline sahiptirde..

Paralel yapı ile mücadelede hiç geri atmadı.Dershanelerin kapatılması noktasında AK Parti’de büyük çoğunluk sessiz kalıp Erdoğan’ı yalnız bırakırken, o ekranlara çıkıp  “Cemaat cemaatliğini bilsin. Devletten elini çeksin ” diyerek rest çekti o günlerde.

Böyle olunca da FETÖ’cülerin bugün güç aldığı neocanlar ve İsrail lobisi dahil tüm dış şer güçleri pasif ize edebilecek üst düzey ABD yönetimi ile en iyi temasa sahip olması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en sadık isim olarak anılması, kendisini doğal hedef haline getirdi !..

Pensilvanya'nın kumpas operasyonunda neden Bağış'ı hedef aldığını şimdi daha iyi anlıyoruz sanırım. .

Sonunda kumpasa gitti!.

İşte böylesine kritik en çok ihtiyaç olunan bir dönemde  Egemen Bağış Türkiye’nin dış siyasetinde büyük bir kayıp olmuştur.

Bakın herkes milletvekili, bakan olabilir ama bu tip  dış politikada kendi bireysel yetenekleri il etkin  olan siyasetçiler kolay bulunmaz ve kolay yetişmez. İngilizceyi herkes öğrenebilir, konuşabilir ama  dünya siyasetinde  masada en  etkili şekilde kullanıp karşısındaki etkileyemez.

Bağış'ta bu özellikler vardı..

O nedenle Erdoğan’ı yalnızlaştırma operasyonunun can alıcı noktalarından biride  Egemen Bağış'ın kumpasa kurban gitmesi  olmuştur!..

Bu açıdan bakıldığı zaman kendisine sonsuz sadakat ile bağlı  Bağış’ı  aramaması mümkün mü?

Yani Egemen Bağış büyük bir kayıptır.

                                              ***

Yeniden AK Parti’de FETÖ temizliğine gelecek olursak.

Partinin tek çıkış yolu  erken seçim .

Partinin oylarının en yüksek oranlara ulaştığı, başta MHP olmak üzere muhalefette değişen bir şey olmadığı dönemde, bir taşla üç kuş vurma misali erken seçim hesabı masada..

Bu arada yakın zamanda kabinede yeni bir değişim olursa da kimse şaşırmasın diyelim.

Yani AK Parti’de  ince hesaplar yapılıyor..

Nisan veya mayıs 2017’de yapılacak bir erken seçimle hem parti kadrolarında FETÖ ile bağlantısı olanların temizlenmesi, hem anayasa değişikliği paketinin milletin önüne getirilmesi, hem de başkanlık sistemine geçiş yapılmak isteniyor.

Unutulmasın..

14 yıldır Türk siyasetinde tartışmasız tek adam olarak yol alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ınönemli bir hesap ve zamanlama ustası olduğuda unutulmasın..

Tıpkı 7 Haziran seçimleri sonucunda  buna AK Partililerin büyük bir kesimi de dahil ‘ Koalisyon kaçınılmaz’ derken o  tek başına direnip havayıda iyi koklayıp ‘Koalisyona hayır’ diyerek ülkeyi  tekrar seçime getirip 1 Kasım’da   partisini yine tek başına iktidar olmasını sağlaması gibi..

Kısacası AK Parti'de erken seçim masaya geliyor. Ufukta 2017' nin baharında bir erken seçim  görünüyor.

Türkiye’de siyasetin yol haritasını  14 yıldır olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan çizmeye devam ediyor.

Diğerleri 'Reis ne yapacak?' diye heyecanla  seyrediyor!