BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  GÜNCEL

İşte Ergenekon'un yeni savcıları

Terörle Mücadele Kanunun 10. maddesi ile yetkilendirilen savcıların görev dağılımı gerçekleştirildi.

Abone ol

Dink soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş, bundan sonra Ergenekon soruşturmalarına da bakacak.

MİT soruşturmasını başlatan savcılardan Bilal Bayraktar ile Sadrettin Sarıkaya ise duruşma savcısı oldu.

3. yargı paketi ile birlikte CMK. 250 maddeyle yetkili savcıların görevlerine son verilmesinin ardından Terörle Mücadele Kanunun 10. maddesi ile yetkilendirilen savcıların görev dağılımı gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturmalarını yürütecek savcı belli oldu. Hrant Dink suikastine ilişkin soruşturmayı yürüten ve Terörle Mücadele soruşturmalarına bakan savcı Muammer Akkaş, Ergenekon soruşturmasına da bakacak. Savcı Akkaş, bundan sonra Dink soruşturmasının yanı sıra Ergenekon kapsamında yürütülen Darbe Günlükleri, Üzeyir Garih ve Sabanci Cinayetleri gibi soruşturmalara da bakacak. Zekeriya Öz’ün ardından Ergenekon soruşturmasına bakan Cihan Kansız da geçtiğimiz yaz kararnamesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanmıştı.

ESKİ MİT SAVCILARI DURUŞMA SAVCISI OLDU

Öte yandan özel yetkileri kaldırılan savcıların da görevleri belli oldu. Özel yetkileri kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen, "genel soruşturmalardan sorumlu" başsavcı vekilliğine getirildi. Seçen, Terörle Mücadele soruşturmaları dışındaki soruşturmalardan sorumlu olacak. MİT soruşturmasını başlatan savcılardan Bilal Bayraktar, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sadrettin Sarıkaya ise İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcılığı yapacak. Daha sonradan MİT soruşturmasına dahil edilen savcı İsmail Işık da 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcısı olarak görev yapacak.

DİNK VE BALYOZ SAVCILARI DA DURUŞMA SAVCISI OLDU

"Dink davasında mahkemenin kararına örgüt var" gerekçesiyle itiraz eden savcı Hikmet Usta ise, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma savcısı olarak görevlendirildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma savcılığına ise Balyoz soruşturmasını yürüten savcı Hüseyin Ayar görevlendirildi. Dink cinayeti kapsamında "bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatan" ancak 3. yargı paketi ile özel yetkisi kaldırılan savcı Mustafa Çavuşoğlu ise Bilişim Suçlarına bakan savcılıkta görevlendirildi.