BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93
HABER /  GÜNCEL

İşte Erdoğan'ın süleymaniyesi!

Ataşehir'de 7 bin metrekare alan üzerine yapımı devam eden ve Başbakan Erdoğan'ın adını 'Mimar Sinan' koyduğu caminin inşaatının yapımı devam ediyor.

Abone ol

12 bin kişinin ibadet yapabileceği caminin 3 şerefeli 4 minaresi var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını Mimar Sinan koyduğu Ataşehir'de 7 bin metrekare üzerine kurulu caminin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Erdoğan'ın "Mimar Sinan" adını verdiği caminin en geç Ramazan Bayramı'nda açılması planlanıyor.

Başbakan Erdoğan, Aralık 2011'de restore edilen Mihrimah Sultan Camii'nin açılışını yaparken Anadolu yakasına da Süleymaniye'nin bir benzerinin yapıldığını açıklamıştı. Erdoğan, "Üzüldüğümüz şudur: Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan ebediyete intikal ettikten sonra, onun anısına Mimar Sinan tarafından 1562-1565 yılları arısında 3 yılda yapılmış. Ama şimdi biz 11 yılda restorasyonunu yapıyoruz fark bu. Ne yazık ki ileri gitmiyoruz, geri gidiyoruz.

3500 METREKARELİK AVLU 

İleri gitmek için şimdi biz Anadolu yakasında şöyle bir Süleymaniye Camii'ni kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuşmuştu. Erdoğan'ın işaret ettiği cami, binlerce lüks konutun bulunduğu Anadolu yakasının yerleşim merkezi Ataşehir'de yapımı devam eden camiydi. Erdoğan, Ocak 2011'de camii inşaatını gezmiş ve "Bu camiimizin adını Mimar Sinan koyduk. Çünkü Mimar Sinan'ın adına yaraşır, yakışır sadece eserleri var. Ama onun adıyla anılan muhteşem bir eser maalesef yok" demişti.

Osmanlı Türk mimari üslubunda tasarlanan ve Edirne Selimiye Camii'nden esinlenilen Ataşehir Mimar Sinan Camii inşaatında sona yaklaşıldı. İstanbul 1. ve 2. Çevre Yolu'nun Ataşehir Kavşağı'nda bulunan TOKİ Ataşehir Konutları'nın yanında gökdelenler arasında yükselen cami, 12 bin 650 kişilik. 7 bin metrekare alana sahip olan caminin 3 bin 500 metrekaresi avlu, 3 bin 500 metrekaresi ise cami olarak tasarlandı. 70 metre yüksekliğinde olan camide, 3 şerefeli 4 minare yer alıyor. Cami içinde ayrıca çok amaçlı konferans salonu, eğitim birimleri, 300 araçlık otopark bulunuyor.