BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğan'ın sağlık sırları!

Başbakan Erdoğan'ın bu tempoya ayak uydurmasını sağlayan şifa kaynakları belirlendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın yoğun temposu dikkat çekiyor. Bazı günler bir güne 3 uzun konuşma bile sığdırabilen uzun seyahatler yapan Erdoğan'ın sağlık sırrı ne?

Soğuk algınlığından sesi kısılan Başbakan Erdoğan'ın şifası çeşitli karışımlarda saklı. Yoğun tempo içinde çalışan ve günde iki-üç kez konuşan Başbakan, sesini nasıl koruyor?

Başbakan'ın şifa kaynaklarından biri, arı sütü bal-polen karışımı. Erdoğan yoğun temposuna karşı bunlarla ayakta duruyor. Ses kırışıklığı içinse kestane balı kullanıyor.

Özellikle arı sütü ve bal-polen karışımı adeta şifa deposu. Bu karışım mevsim geçişlerindeki hastalıklara savaş açıyor. Bu karışımı günde iki kez sabah-akşam yemek yeterli.

Ayrıca kestane balı da Başbakan'ın vazgeçilmezlerinden. Erdoğan, suyu, kestane balı ve limonu karıştırarak içiyor. Kestane balı da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu karışım ses telleri rahatsızken de kullanılabiliyor.

Başbakan ayrıca ses tellerini rahatlatmak için bitki çaylarından da faydalanıyor. Erdoğan, en çok adaçayını tercih ediyor. Bu karışımların dışında ayrıca bir de maydanoz suyu ve limon karışımı var.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'unun da kendine has bir yöntemi var. O da nöbet şekeri. Konuşmadan bir iki saat önce draje şeklinde alınıyor.

İşin uzmanı aktarlar ise bu gibi rahatsızlanmalara meyan balını tavsiye ediyor. Meyan balı ses tellerini kuvvetlendirirken, boğazdaki çeşitli sıkıntılara da deva oluyor.