BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Erdoğan'ın anırmasını beklediği yazar!

Tayyip Erdoğan, Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ı, isim vermeden Taksim'de anırmaya davet etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nde veda konuşması yapan Recep Tayyip Erdoğan, Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ı kastederek, ”Türk lirasından 6 sıfır atılırsa Taksim de anırırım diyen köşe yazarları vardı. Hala anırmasını bekliyoruz" dedi.


EMİN ÇÖLAŞAN: ERDOĞAN BENDEN SÖZ EDİYOR

Erdoğan benzer bir ifadeyi 2012′de de kullanınca, Emin Çölaşan başbakanın kendisinden söz ettiğini söyleyerek ”Bu arkadaş anırmaya ve anırtmaya çok meraklı! İstiyor ki, ille de birili çıkıp anırsın. Bu sözlerinin tamamında beni kastediyor ama isim veremiyor. Çünkü yalan söylüyor” diye yazmıştı.

YAZIYI GÖSTERSİNLER

Çölaşan şöyle yazmıştı: ”Yalan söylüyor. Eğer yalan değilse, her kim yazdıysa o köşe yazısını göstermesini istiyorum. Ya kendi hayal dünyasında ürettiği masallarla toplumu kandırmaya kalkışıyor, ya da önüne sürülen yalanların gerçek olduğuna inanmaya başlıyor. Belki de yakın çevresi onu bu yolla işletiyor!”

EMİN ÇÖLAŞAN'IN O YAZISI!

Paradan 6 sıfır atılmasıyla ilgili olarak 11 Eylül 2003'te Hürriyet gazetesinde 'Kuruş geliyor kuruş!!!' başlıklı bir yazı kaleme alan Emin Çölaşan, hükümetle dalga geçmişti. Yazısında 'anırama gibi bir iddiada bulunmayan Çölaşan, "Eğer yaşar da 2004 yılı sonunu görürsek ve Törkiş liradan 6 adet sıfır atılmış olursa, ben bu hükümetten burada ertesi günkü yazımda özür dilemeyi görev bilirim" demişti.

Emin Çölaşan'ın hala tartışılan o yazısının ilgili kısmı şöyle:

BİZİM medya bir álem oldu! Gazeteleri okudukça, televizyonlarda haberleri izledikçe vallahi şaşırıp kalıyorum.

Hükümetten birileri bir şeyler söylüyor ve medyamız bu sözlerin üzerine derhal balıklama atlayıp alkış tutmaya başlıyor.

Gazetelerde manşetler çekiliyor, ekranlarda flaş flaş diye haberler altyazıyla geçiliyor...

‘‘Maliye Bakanı açıkladı. Liradan altı sıfır atılacak...’’

Sonra eklemeler geliyor:

‘‘Kuruşa dönüyoruz. Kuruş geri geliyor.’’

Türk Lirası'ndan altı adet sıfırı atacakmışız!

20 milyon Törkiş lira olacakmış 20 Törkiş lira!

Yersen, inanırsan!

Peki bu ne zaman olacakmış? Bakan'a göre gelecek yıl sonunda olacakmış!

Maliye Müsteşarı ‘‘kaç sıfır atacaksınız’’ sorusuna ‘‘atmışken altı sıfırı birden atarız’’ diye yanıt vermiş. Peki hazır eliniz değmişken niçin altı sıfır atıyorsunuz da yedi sıfır atmıyorsunuz?

20 milyon lira 20 lira olacağına, 2 lira olsa daha sağlam olmaz mı?

***********************

Gazetecilik, sorumluluk gerektiren bir iştir. Maliye Bakanı veya herhangi bir sorumlu tarafından söylenen sözler elbette bir haberdir. Kamuoyuna iletilmesi gerekir.

Ancak bu sözlerin üzerine balıklama atlayıp da her şeyi olmuş bitmiş gibi göstermek, doların 1,5 lira, ekmeğin 30 kuruş olacağını böyle tantanalarla ve üzerinde hiç düşünmeden duyurmak, toplumu kandırmaktır.

Biz paramızdan sıfırları atma masalını her iktidar döneminde dinledik.

Ötekiler gibi, bu da ağızlara çalınan bir parmak baldan öteye gitmedi.

Şimdi burada iddialı olarak yazıyorum:

Eğer yaşar da 2004 yılı sonunu görürsek ve Törkiş liradan 6 adet sıfır atılmış olursa, ben bu hükümetten burada ertesi günkü yazımda özür dilemeyi görev bilirim.

Sıfırlar aynen duruyorsa, acaba onlar toplumdan özür diler mi?

Ben gazeteciyim ve gerçekçiyim. Olmayacak dualara amin demem. Benim karnım masallara tok. Bu sıfır atma masalına ise tümüyle tok.

recep-tayyip-erdogan-.jpg