BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.435,78
HABER /  GÜNCEL

İşte Erdoğan'ı kızdıran İHH açıklamasındaki o söz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran sözün İHH’nin kamuoyu açıklamasındaki 'İsrail’le örtünen çıplak kalır' Filistin atasözü olduğu anlaşıldı.

Abone ol

Türkiye-İsrail anlaşması Erdoğan-İHH arasında soğuk rüzgarlar estirdi.

İHH'nın (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) açıklamasındaki “İsrail’le örtünen çıplak kalır” Filistin atasözünün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini çektiği ve o çıkışı yaptığı iddia ediliyor.

İHH'DAN SAĞDUYU MESAJLARI

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, Erdoğan’ın tepkisinin ardından bir kez daha toplanan İHH yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları istişare sonunda konuşmama kararı aldı. Bununla birlikte İHH yönetiminin önde gelen isimleri, sosyal medya hesaplarından bu sözün İsrail’in güvensizliğini vurgulamak için söylendiğini vurguladı. Sosyal medyadan bazı mesajlar şöyle:

İKİ TARAFI BİRBİRİNE KIŞKIRTMAK İSTEYENLER VAR

Osman Atalay (İHH Yönetim Kurulu Üyesi): Basın açıklamamızda ‘İsrail’le örtünen çıplak kalır’ cümlesi İsrail’in güvensizliğini vurgulamak için söylenmiştir. (Osman Atalay, ayrıca Abdurrahman Dilipak’ın “AK Parti’yi İHH’ya, İHH’yı AK Parti’ye karşı kışkırtanların karanlık emellerine alet olmayalım” sözlerini de retweet etti)

İzzet Şahin (İHH Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Koordinatorü): Türkiye-İsrail anlaşmasının sonuçları: Türkiye kahraman,İsrail kazanan, tüccarlar kârlı, Filistin mahkûm, şehitler mahzun. Basın açıklamamızda ’İsrail le örtünen çıplak kalır’ cümlesi İsrail’in güvensizliği için söylenmiştir.

Bülent Yıldırım (İHH Başkanı): İsrail’le en iyi ilişki ‘sıfır ilişki’dir. Bizim istediğimiz ablukanın kalkmasıdır. Abluka kalkmadan yapılan hiç bir şeyi kabul etmeyiz.

FİTNE GİRİŞİMLERİNE MALZEME OLMAYALIM

Hüseyin Oruç (İHH Genel Başkan Yardımcısı): Gün sabır ve namaz ile Rabbimize iltica, hiçbir fitne girişiminin malzemesi olmama vaktidir. İşimize, aşk ve  şevk ile, heyecanla sarılalım.

Yavuz Dede (İHH Başkanvekili) :Abdullah Kibritçi’nin şu tweetini retweet etti: Bazılarının derdi İHH’yı savunmak değil, Erdoğan’a nefret kusmak. Bazılarının derdi de Cumhurbaşkanı’nı savunmak değil, İHH’ya saldırmak.