BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğan'ı gururlandıran o tablo!

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tarihi misyonuna uygun hareket ettiğini söyledi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Libya için dua etti! Bayramın, bu ülkelerde bayram gibi kutlanmasını temenni eden Erdoğan, Somali'ye yapılan yardımlar konusunda Türkiye'nin başarısını anlattı, 36 ülkeyi geride bıraktıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) yardım çadırlarını ziyaret etti. Burada konuşma yapan Erdoğan, bu ayda hayır kapılarının hep açıldığını, hayırseverlerin gerçekten birbiriyle adeta yarış halinde olduğunu dile getirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak Somali'de bir başka gördüm. Somali'ye gittiğimizde, gerek Somali öncesinde, gerek Somali sonrasında Türk hayırseverinin neler yapabileceğini gördüm. İstanbul'da yaptığımız uluslararası bir toplantıda 36 ülkenin taahhütlerini görünce Türkiye'nin taahhüdünün onların tamamından fazla olduğunu görmek bizi gerçekten gururlandırdı ve tarihe geri döndük. Çünkü iktidara geldiğimizde Türkiye adeta alan eldi. Ama artık Türkiye alan el değil. Türkiye şimdi veren el. Her yerde böyle.''

''İNSANLIĞIN DA BARIŞINA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM''

TOGEM Çarşısı'nda da bunu gördüğünü ifade eden Erdoğan, ''Buraya destek olan tüm hayırseverlerimizi gerek şahsım, gerekse milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum, hayırlarının devamını ayrıca temenni ediyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Cuma akşamının Kadir Gecesi olduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

''Ramazan Bayramınızı tebrik ederken, Ramazan Bayramını Suriye'nin bayram olarak kutlamasını temenni ediyorum. Libya'nın bayram olarak kutlamasını temenni ediyorum. Yemen'in, Bahreyn'in, Mısır'ın, Tunus'un bayram olarak kutlamasını temenni ediyorum. Tüm İslam dünyasının kendi bayramını bayram gibi kutlamasını temenni ediyorum. İnsanlığın da barışına vesile olmasını özellikle temenni ediyor, sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 35 ihtiyaç sahibi ailenin ticareti öğrenmesi ve gelir elde edebilmesi amacıyla kurulan stantları gezdi.