BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğan'a göre bu ülkenin mührü

Süleymaniye'de Bayram namazı kılan Başbakan Erdoğan vatandaşlarla bayramlaştı ve kısa bir mesaj verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Tarihi ve kültürel varlıkları 'ülkenin mührü' olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, Süleymaniye Camii'nin eski günlerine döndüğünü söyledi.

Kurban Bayramı namazını Süleymaniye Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlarla bayramlaşmasının ardından kısa bir konuşma yaptı.

Süleymaniye Camii'nin restorasyonuyla ilgili bilgi veren Erdoğan şunları ifade etti:

Süleymaniye sadece Osmanlı mimarisinin değil aynı zamanda dünya mimarisinin en seçkin örneklerinden birisidir. Süleymaniye İstanbul'un genelinden bakıldığında görülen bir eserdir.

Külliyenin diğer kalan kısımları proje onayıyla birlikte yapıldı. Ramazan'a kadar onu bitirmeyi hedefliyoruz. O da bitince Süleymaniye bütün külliyesi ve çevresiyle inşallah ilk yapıldığı güne selamını verecektir.

Aynı şekilde Mihrimah Sultan Camii, Yavuz Sultan Camii, Fatih Camii'nin restorasyonu devam ediyor. Bunları kısa bir zamanda bitirmenin gayreti içindeyiz. Sizleri en kalbi duygularla selamlarken Kurban Bayramı'nda sizlere ailece mutluluklar diliyorum.

SÜLEYMANİYE'DE BAYRAM NAMAZI...

BU ESERLER ÜLKEMİZİN MÜHRÜ

Tarihi ve kültürel eserler için 'ülkemizin mührü' nitelemesini yapan Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

Camimizin yakınında başta Kanuni Sultan Süleyman'ı, Mimar Sinan mimarımızı rahmetle anıyoruz. Tüm emeği geçenleri ustasından çırağına hepsini rahmetle yadediyoruz. İnşallah gelecekte bu eserleri bizden sonra gelenler de aynı şekilde intikal ettirmenin gayreti içerisinde olacaktır.

Bunlar ülkemizin mührüdür. Bu mühürleri kaybetmeyeceğiz. Geleceğe taşıyacağız inşallah. Sizlere hayırlı bayramlar diliyorum ve Allah'a emanet ediyorum.