BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

İşte Erbakan'ın mezar komşuları

Vasiyeti üzerine Merkez Efendi Camii'nin mezarlığına gömülen Necmettin Erbakan'ın ebedi komşuları kimler?

Abone ol

Merkez Efendinin naaşı caminin bitişiğinde bulunan türbede yer alıyor. Türbede Merkez Efendi'nin yetiştirdiği alimler Şeyh Hüseyin Efendi, Şeyh Ahmed Mesud, Nurullah Efendi, Hatice Hanım, Sıdıka Hanım, Şeyh Mehmed Nureddin yatıyor.

Erbakan'ın defnedileceği mezarlıkta ise Osmanlı'da Kanuni Esasiyi hazırlayan kurulun başkanı Sadrazam Mithat Paşa, Akademisyen Sabahattin Eyüboğlu, kardeşi Milletvekili Bedri Rahmi Eyüboğlu, sanat tarihçisi Tahsin Öz, Ord. Prof. Mükrimin Halil Yinanç, Atatürk'ün hafızı Yaşar Okur ve yazar Halide Edip Adıvar bulunuyor.

Merkez Efendi Camii Haziresi ve Mezarlığı'nda Bektaşi, Mevlevi, Nakşi, Sünbüliye ve Malami tarikatlarına mensup isimlerde dikkat çekiyor: Seyyid Nizam, Ahmet Kemal Dede, Hafız Osman Efendi, Hattat Şevki Efendi, Tanburi Cemil Bey, Tepedelenli Ali Paşa.

Ayrıca aynı mezarlıkta  İbrahim Çallı, Sadettin Kaynak, Hamdullah Suphi Tanrıöver, Ekrem Hakkı Ayverdi, Samiha Ayverdi, Hattat Halim Özyacı, İbnülemin Mahmut Kemal ve Ergün Göze gibi ünlü isimler de aynı mezarlıkta yatıyor.

"MERKEZ EFENDİ'YE KOMŞU OLMAK İSTERDİ"

Merkez Efendi Camii'nin imamı Şensoy, Erbakan'ın sık sık eşi Nermin Hanım ve ağabeyi Nizamettin Erbakan'ın kabirlerini ziyaret ettiğini belirterek, "Hastaneye yatmadan önce de geldi" dedi.

Merhum Erbakan'ın sıklıkla Merkez Efendi Camii'ne gelerek namaz kıldığını belirten cami imamı Celalettin Şensoy, "Camiye gelirdi. Hem eşinin kabrini ziyaret eder hem bizim cemaatimiz olurdu. En az 2-3 saat burada kalıp cemaatle sohbet ederdi. En son hastaneye yatmadan önce gelmişti. Nezaket sahibi bir insandı" dedi. Şensoy, "Cami ve mezarlığa adı verilen Musa Muslihiddin Merkez Efendiyi çok sevdiğini ve ona komşu olmak istediğini her fırsatta belirtirdi. Şimdi isteği yerine geldi. Artık hem bizim komşumuz hem de Merkez Efendi hazretlerinin komşusu oldu" diye konuştu.