BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.412,71
HABER /  GÜNCEL

İşte en büyük boşanma sebebi!

ABD'de yapılan bir araştırmada çiftleri boşanmaya götüren faktörlerin ilk sırasında para ile ilgili tartışmaların yer aldığı ifade edildi.

Abone ol

Çiftler arasında kavga olağan bir durumdur. Ancak boşanmayla sonuçlanan tartışmalar daha sınırlıdır.

ABD'de yapılan bir araştırmada çiftleri boşanmaya götüren tartışmaların başında para geldiği belirtildi. Kansas Eyalet Üniversitesi'nden uzmanlar mali konular nedeniyle yapılan tartışmaların boşanmayı belirleyen nedenlerin uzak ara en tepesinde yer aldığını söyledi. Aile çalışmaları konusunda uzman olan Sonta Britt yaptığı çalışmayı değerlendirirken "Çocuklar, seks, kadın veya erkeğin akrabası veya herhangi başka bir şey değil. Erkek ve kadın için de en belirleyici şey para" dedi.

Britt ve ekibi Ulusal Aile ve Hane Çalışması'nın bir parçası olarak 4 bin 500 çift ile uzulamasına bir çalışma yaptı. Gelir, borç, net kazancı değerlendirmeye alan uzmanlar çiftler arasında boşanmaya götüren risklerin en başında para ile ilgili tartışmaların geldiğini tespit etti. Britt "Ne kadar kazandığın ya da zengin olduğunun önemi yok. Para üzerinde tartışma boşanmanın en önemli sebebi. Çünkü o bütün seviyelerde yaşanıyor" dedi.

Uzmanlar para üzerinde tartışmaların diğer tartışmalara göre daha kalıcı olduğunu belirtiyor. Araştırmaya göre mali tartışmalar daha yoğun geçiyor, uzun süreli oluyor ve daha ağır dil kullanılıyor.

Para üzerinde tartışmaların çocuklar üzerinde gerginlik yarattığını belirten uzmanlar çiftlere mali plan yaparken daha adil davranmalarını tavsiye ediyor. Araştırma Family Relations dergisinde yayımlandı.