BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

İşte emeklinin yeni maaşı

Emeklilere verilecek intibak zammının miktarı netleşiyor. İşte uzmanların hazırladığı tabloya göre, detaylar...

Abone ol

Uzmanların titiz bir çalışmayla hazırladıkları tablolarda bugün, üst göstergeden emekli olan vatandaşların yeni maaşları yer alıyor.

Ortalama 170 lira zam alacak olan üst gösterge emeklilerinin artışları, kademe ve derecelerine göre de farklılık gösteriyor.

intibak.jpg

DÖRT DÖRTLÜK İNTİBAK MÜMKÜN DEĞİL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, intibak yasasına ilişkin doğru ve güzel bir sistem kurma gayreti içinde hareket ettiklerini belirterek, ''Güzel bir formül bulmak gayretlerimiz netice alma konusunda bizi zorladı. Yani dört dörtlük bir intibak, her sorunu çözen bir intibak gerçekten mümkün değil'' dedi.

Çelik, şöyle konuştu:

''İntibak Yasası, kamuoyunda iddia edildiği gibi bir zam olayı değildir. Hatta denildi ki: 100 TL herkese verelim bu işi kapatalım. Biz de dedik ki: Bu olur ise geçmişteki yanlışlardan bir tanesini yapmış oluruz. Zaten 2000 yılı öncesinde yaşanan olaylar, enflasyonun çok yüksek olması, işçilerin enflasyon altında ezilmesi ile seyyanen zamlarla geçiştirilmiş. Doğru bir sistem kurma gayreti içinde olduk.

YÜZDE 100 SORUNU ÇÖZMÜYOR

Bu bir zam değildir ama yüzde 100 sorunu çözen bir olay da değildir. Çünkü biz siyaseti politik amaçlarla yapmıyoruz. Yani bugün birilerinin gözünü boyayayım ve şu şekilde bir güzel ifadelerle işi geçiştirelim değil... Ama inanmanızı istiyorum, sizlerle çalıştığımızda güzel bir formül bulmak gayretlerimiz, netice alma konusunda bizi zorladı. Yani dört dörtlük bir intibak, her sorunu çözen bir intibak gerçekten mümkün değil.''