BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  GÜNCEL

İşte emekli maaşında zam oranları

Erdoğan'ın açıklayacağı emekli zammı belirmeye başladı bile! 100 TL'lik maaş zammı herkesi kapsamıyor.

Abone ol

Aylıkları düşük olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü Başbakan Tayyip Erdoğan’ın salı günü emekli aylıklarında yapılacak artışlara ilişkin açıklamaya çevrilirken, Temmuz-Kasım aylarındaki enflasyondan dolayı bu iki emekli grubu yüzde 4.1 aylık artışını garantiledi. Aralık ayı enflasyonunun yüzde 1 olması durumunda artış yüzde 5.1’i bulacak.

EMEKLİYE İLAÇ GİBİ GELECEK

Emekli aylıklarında yapılacak ilave artışların finansmanının büyük ölçüde ilaç ve sağlık harcamalarındaki tasarrufla karşılanacağı öğrenildi.
İşçi ve bağımsız çalışan emeklilerinin uzun süreden beri beklediği emekli aylıkları arasındaki adaletsizliğin giderilmesi çalışmalarında nihayet sona gelindi. 2000 öncesi ve sonrası emekli olanlar arasındaki farkı kapatmak amacıyla yapılacak düzenlemede, aradaki farkın bir miktar telafi edileceği, tümüyle kapatılmasının söz konusu olmadığı kaydedildi. Aylığı düşük seviyede bulunan işçi emeklilerine 100 lira zam yapılması durumunda halen 608 lira olan ortalama aylıkları yüzde 16 artacak.

Bağımsız çalışanlarda halen 561 lira olan 6. basamaktan emeklilerin aylıklarına 100 lira artış yapıldığında artış oranı yüzde 18’i bulacak.

MEMUR MAAŞI BU AY YÜKSELECEK

Maliye ve devlet memurlarının gözü, yarın açıklanacak aralık enflasyonuna çevrildi. Kasım ayı enflasyonunun yüksek çıkması, memura 2009’un ikinci 6 aylık dönemi için enflasyon farkı verilmesi olasılığını ortaya çıkardı. TÜİK’in aralık enflasyonu yüzde 0.42’nin üzerinde çıkarsa, memur, sözleşmeli ve memur emeklilerine enflasyon farkı verilmesi gerekecek. Bu rakamın üzerindeki her artış, maaşlara ek zam olarak yansıyacak.