BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  MEDYA

İşte editörlerinin kaleminden Hacer Alkan gerçeği!

Bugün bütün ekibimizi tek tek size anlatan, Genel Yayın Yönetmenimizi, "Hacer Ablamız"ı da biz size anlatalım. İşte İnternethaber ekibinin gözünden Hacer Alkan:

Abone ol

Bugün manşetimizde ‘Ekibimizi tanımak ister misin?’ başlıklı haberi gördüyseniz şu an okuduğunuz haber, o satırları yazan İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Hacer Alkan’a cevaben yazılmıştır.

Eğer ‘Ekibimizi tanımak ister misiniz?’ haberimizi görmediyseniz buyrun buradan TIKLAYIP okuyun.

Bütün ekibimizi tek tek size anlatan, Genel Yayın Yönetmenimizi, Hacer Ablamızı size anlatalım. İşte İnternethaber ekibinin gözünden Hacer Alkan:

OKTAY SAĞLAM:

İş söz konusu olunca gözü kimseyi görmez. 'Babasını bile tanımaz derler' ya o derece.

Mesai arkadaşlarının esprilerine eğlencesine katılır ama hemen arkasından sözü işe, habere getirir.

Sizin anlayacağınız disiplini elden bırakmaz.
İnternethaber'in tepesinde yılllarca başarıyla kalmasının altında yatan belki de en büyük faktör, onun gazetecilik mesleğine olan 'delice' aşkıdır.

DENİZ TEMUR:


Hacer Alkan… O bizim Hacer Ablamız biz de onun kuzuları.

Gün içinde haber merkezinde adı en çok anılan isimdir kendisi. 5 dakikadan daha uzun süreyle adının anılmadığı görülmemiştir.

Eğer ‘Efendim kuzu’ derse tamam soru sorulur çalışmaya devam edilir. Ama ses gelmiyorsa büyük bir iş üstünde çalışıyordur ve o vakit kuzuların susması gerekir.

Sabırlıdır… Hem de çok.

Mesela benim sık sık sabahın kör karanlığında attığım ‘Abla bizim kız ateşlendi. Ben gelemiyorum’ mesajlarıma bir kere bile ‘üfff dediği’ görülmemiştir.

Desteği sayesinde ‘çocuk da yaparım kariyer de’ tezini doğruluyorum.

Sıra teyzeme gelince onun da yanımdaki koltuğu gelip editörlük yapması yakındır. Az daha büyüsün Yağmur teyzemi buraya transfer ederiz inşallah

ESMA GÜL ÖZEN:

Hacer abla...

İnternethaberin sesi, soluğu, eli, kolu kısacası 'her şeyi'dir. Gece-gündüz mesaisi farketmeden en çok çalışan elemanıdır :) Tam bir 'haber hastasıdır' bir şeyi kafaya koyduysa o iş bitmiştir, haydi geçmiş ola. Buradaki herkes gibi onun yeri benim için de çok anlamlı ve özeldir. Yaptığımız haberi google'da en üstte görüyorsak bu başarı onun hakkıdır. Senden öğreneceğimiz daha öyle çok şey var, iyi ki varsın...

Haaa bir de unutmadan hakkımda 'Ev hanımlığı ile ilgili kulağımıza pek iyi şeyler geldiğini söyleyemeyiz.' demişsin. Okurlarımızın önünde söylüyorum, en kısa zamanda güzel bir kek yapıp sana parmaklarını yedirtmezsem ben de Esma değilim  :):)

BÜLENT TELLAN:

Hacer Alkan, ya da benim için "Ablam". Gerçekten ablam olsa bu kadar çok sevip bu kadar iyi anlaşır mıydı acaba benimle.
Sadece benimle değil tabi, yolu İnternet Haber'den geçen herkes için aynı sevecenlik, ilgi ve itinayı gösterir.
Ama yine de benim için çok özel bir insan. Neden mi?
Kaç kez kovuldum İnternet Haber'den acaba? Kaç kez yeniden şans verdi bana? Yanlışlar, hatalar, ahmaklıklar... Hepsinde hem kızdı hem de bir daha yapmamanın yolunu gösterdi.
İnternet Haber bir aile olmasını sağlayan, unsurların en önemlisidir Hacer Alkan. İyi ki var, iyi ki başımızda. :)
Ha bu arada, son zamanlarda başında "Gooogle" diye bir bela var. Yakında "Kahrolası Federaller" ofisimizi basar, Google'ı alt ettik diye bizi içeri atmaya çalışırsa tek sorumlusu Hacer Alkan'dır, burada da yazmış olayım. ;)

AYTEKİN ARIKAN:

Nam-ı diğer Hacer Sultan… Kocaman gönüllü insan…
Sadece o haber ve yoğun gündem stresini değil, sitenin tüm aksaklıklarını, çalışanlarının sorunlarını… akla gelmez bin bir türlü irili ufaklı sorunu da hem göğüsler hem de hepsine aynı özende kafa patlatıp çözer. En güzel yanı da bunu hep güler yüzle tatlı dille yapar. Oturup konuşunca onda o kadim Anadolu bilgeliğini hissediverirsiniz hep. İnsandan yana, insan odaklı… Olmazsa olmazdır Hacer Sultan.

ALİ YİĞİT:

Onu en iyi tanımlayacak cümle “İnternethaber’in annesi” olmalı diye dünüşünüyorum. Bir anne gibi her konuya hakim, sevecen bir ifadeyle çözümler üreten, internethaber’i büyütmek için adeta üzerine titreyen bir anne…

ATAKAN YORULMAZ:

Bizim temelimiz, direğimiz, sığınağımız, dostumuz, sırdaşımız, arkadaşımız ve de en önemlisi ablamız İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni’miz Hacer Alkan.
Bizi bir arada tutan, birlikte gülmemizi, birlikte paniklememizi sağlayan her sözünde “birlik olmayı vurgulayan” insan. Hiçbir internet sitesinde olmayan (ve de olmayacak) bir GYY ve hiçbir ailede olmayacak bir abla. Şansılıyız başka ne diyebilirim.
Yap” dedi yaptım, “Et” dedi ettim şimdi sıra “Zayıflama” uyarısında. Yakında onuda başaracağım, umarım(!)

İSMAİL ESKİOĞLU:

Hacer abla benim buraya ilk geldiğim anda görüştüğüm bana internet gazeteciliği hakkında ilk bilgileri veren kişi. O yüzden bende kendisinin yeri ayrıdır. İlk günden bu güne kadar yapacağımız tüm haberlerde bize yardımcı oldu, tüm haberleri Google'da nasıl tutturacağımızı bıkmadan sıkılmadan anlattı :) İşte tüm bu yardımlarından ötürü Hacer Alkan bizim için burada önce ablamız sonrasında ise genel yayın yönetmenimizdir.

NESRİN YILMAZ:

Hacer'i yaz dediler... Tek kelimeyle tanımla deseler "değişik" derdim... Ama bir kaç cümleyle anlatmam lazım :) Valla değişik :D

Tabii arada 450 km olmasa çok daha uzun anlatırdım ama Ankara'da olunca böyle oluyor işte :D Aramıyor, sormuyorlar da... :D :D :D Lafımı da söylediğime göre yazabilirim :D...
İnsana bu kadar uzak durup bu kadar yakın olabilen insan sayısı sanırım azdır, Hacer de onlardan biri...

Hani aramaya çekindiğiniz ama aradığınızda da telefonu kapatmak istemediğiniz bir dost gibi...
Öğretmeyi, paylaşmayı seviyor. "Ya ben bunu nasıl yapıcam" dediğinizde haberin bütün giriş kapılarını size gösteriyor, e sizde de göz varsa o kapıdan girersiniz... Ha bu arada, kendisinden daha çok sevdiği bir şey var o da haber...

Valla laf aramızda haber söz konusu olunca patronu Hadi Bey'i bile takmadığı oluyormuş! O kadar değişik yani :) Seviyorum onu...

ELMA ELMA EKİBİ (PINAR KILIÇ & MERVE EVREN):

Makamında ciddi ciddi haberlere kanalize olurken, haber merkezi içinde 'dalga konusu olabilecek' en küçük olayın bile gözünden kaçmaması, haberciliğin genlerine işlemesinden mi acaba?

Diline düşmeye korkuyoruz :)

YASİN TAYYAR:


Hacer ablamız.. Ofisimizin tecrübe abidesi. Yetenekleri tartışılmayacak kadar büyük. Ayrıca çalışanlarıyla bu tecrübelerini paylaşması ve hergeçen gün ondan birşeyler öğreniyor olmam paha biçilemez bir servet. Onunla çalışmak büyük şans.

ASLIHAN AYDIN YILMAZ:

İnternethaber’in olmazsa olmazı, Genel Yayın Yönetmenimizdir. Anne sıcaklığı ve şevkatiyle kendine hayran bırakır.

Bana hayatta karşıma çıkabilecek sorunlarla barışık olmayı öğreten, öğütleriyle içimi ısıtan tek insandır.

Tam bir işkolik olan Hacer abla kendine has uslubuyla okurları kendine hayran bırakır. Google'da daima birinci sıraya yerleşme azmine ise diyecek yoktur..

BETÜL SONGUR:

Tanıdğınızda 'tam bir gazeteci' diyeceğiniz Hacer Alkan'dan hiçbir olayı gizlemeniz mümkün değildir. Özellikle de kilo vermeniz gerekiyorsa ve 'kaçamak' yapmaya karar verdiyseniz her şekilde sizi yakalayabilir :)) Şaka bir yana Hacer Abla tam bir işkoliktir. Google'da daima birinciliğe oynamasını sağlayan İnternethaber'in 'annesi' olarak tanınır. Gece - gündüz demeden işinin başından ayrılmadığı gibi İnternethaber çalışanlarının tüm sorunlarıyla da yakından ilgilenir.

AYGÜL KAYA:

Genel Yayın Yönetmenimiz olan Hacer Alkan çok enerjik biridir. İnternethaber.com ekibi için adeta bir orkestra şefidir. Hepimizde çok büyük emeği olduğunu düşünüyorum. Benim için aynı zamanda bir öğretmendir. İşinde çok iyi olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Ondan öğrenecek daha çok şeyim var.

ALİYE TULUM:

Hacer Abla.. İnternethaber'in beyni olarak bilirim onu..
Antalya'dan çalıştığım için genelde Skype'den görüşürüz. 5 yıldır birlikteyiz.
Yaptığımız haberlere yaklaşımı ve tecrübesi ile uzakta olsam bile çok şey öğretti bana..
Onunla çalışmak kesinlikle büyük bir ayrıcalık..

AHMET ÖZIŞIK:

Ofisimizin ablası Hacer Alkan. Konu ne olursa olsun en ilginç fikirler hep ondan çıkar... Bir Genel Yayın Yönetmeni'nin çok dışında, ama bir o kadarda içindedir... Anlatılmaz yaşanır denilebilir cinsten... Onunla oturup karşılıklı muhabbet etmek kadar keyif verici başka bir şey daha yoktur bizim için... Aynı zamanda da ağır elektrik düşmanıdır :))

HATİCE KÜBRA KOCAOĞLU

İnternethaber kocaman bir aile, Hacer Alkan da bu ailenin ablasıdır. 6 yıldır bu ailede yer alan biri olarak Hacer Alkan'ı anlat deseler "anlatılmaz yaşanır" derdim.

İnternethaber'in Ankara bürosunu ilk açtığımızda, bizi ziyarete geldiği zaman tanıştık Hacer Alkan'la. Kapıdan girerken Hacer Alkan'dı, çıktığında Hacer Abla olmuştu bile. İnternet haberciliğinde yeniydim, fakat o gün bu işi ustasından öğreneceğimi anlamıştım. Hala da öğrenmeye devam ediyorum. Gerçi gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor biraz, ama idare ediyoruz işte:)) İstanbul'da yanı başında çalışan arkadaşları bu anlamda daha şanslı görüyorum. 

Türkiye'de internet medyası denilince nasıl ilk akla gelen isim Hadi Özışık'sa, internet haberciliği deyince Hacer Alkan da odur.