BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,59
HABER /  SAĞLIK

İşte diyet yapıp kilo verememenin nedeni!

Siz de "Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum" diyenlerden misiniz? Denenmiş yüzlerce diyete rağmen kilo vermemenin nedeni haberimizde.

Abone ol

Diyet yaptığınız halde kilo verememe nedenleri nelerdir?

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Uğraş, "Neden kilo veremiyorum?" sorusunun cevabını şu şekilde verdi:

ÇOK YAYGIN BİR SORUN, SEBEBİ İSE...

"Diyet yapıp kilo verememek toplumda, özellikle obeziteyle uğraşan kliniklerde çok yaygın karşılaşılan bir sorundur. Bunun sebebi, vücudumuzda açlığı düşündüren mekanizmaların, hormonsal ve sinirsel etkilerin bu mekanizmanın aleyhine çalışıyor olmasıdır.

GHRELİN ADLI HORMON

Tüm dünyada vücut kitle endeksi 30’un üzerine çıkmış, özellikle 35’in üzerine çıkmış kişilerde diyet ile tedaviyle başarılı olma oranı %5 civarındadır. Bunun sebebi de büyümüş mide hacminde midde kubbesinden salgılanan ‘ghrelin’ adlı hormonun, beynimizi devamlı açım diye baskı altında tutmasıdır. Beynimiz bir noktadan sonra bu açlık hissine zayıf düşmekte ve diyet tedavileri başarısız olmaktadır.

DİYET BİR YAŞAM TARZI OLARAK BENİMSENMELİ

İnsanlar obezitenin daha erken dönemlerinde önerilen diyet tedavilerini geçici bir tedavi olarak değil, bir yaşam tarzı olarak benimsemelidir. Köklü beslenme değişiklikleri erken zamanda yapılırsa, obezite ameliyatlarına gerek kalmadan bu sağlık sorunu başarılı bir şekilde atlatılabilir."