BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  DÜNYA

İşte dehşet verici patlama anı

24 Ocak'ta Moskova'nın Domodedovo Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının patlama anı görüntüsü yayınlandı

Abone ol

Rus haber portalı Life.ru, 24 Ocak'ta Moskova'nın Domodedovo Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının patlama anı görüntüsünü yayınladı.

Havalimanındaki Sberbank'ın bankamatik kamerasına yansıyan görüntüde patlama anı, insanların etrafa dağılması, demir parçaların ve toz bulutunun alanı kaplaması yer alıyor. Dehşet veren görüntülerde yaralıları kurtarmak için etrafa koşuşturan insanlar, olay yerinden yakınlarını kurtarmaya çalışanların şok anları yansıyor.

Life.ru'ya göre, istihbarat güçleri bu görüntü sayesinde olayı çözebildi. Haber portalına konuşan Rus resmi istihbarat servisi FSB yetkilisi, "Patlama anında orada bulunan tüm bankamatikler bozuldu. Sberbank hariç. Sberbank bankamtik kamerası tüm olayı kayda alabildi." dedi.
Life.ru'ya göre, Sberbank uzun yıllardır Alman Wincor Nixdorf firmasıyla işbirliği yapıyor. Ve muhtemelen de kaliteli kamera da Almanlara ait. Olayla ilgili Sberbank yorum yapmayı reddetti.

Sberbank bankamatik kamerası, Rus istihbaratının terör saldırısını çözebilmek açısından işine yaramış. Görüntü sayesinde Rus güvenlik güçleri patlamayla ilgili bazı detay bilgiler elde etmiş. Rus istihbaratı, ayrıca bazı tanıklara da ulaşabilmiş.

Moskova'nın en büyük havalimanı Domodedovo'ya gerçekleştirilen saldırıda 36 kişi yaşamını yitirirken, 180 kişi de yaralanmıştı.
Rusya Soruşturma Komisyonu saldırıyı İnguşetya Cumhuriyeti'nden Magomed Yevloyev'in (20) gerçekleştirdiğini belirlerken, erkek kardeşi Ahmed Yevloyev (23) ve kız kardeşi Fatma Yevloyeva'la (16) birlikte toplam 4 kişiyi gözaltına aldı.

'Kavkaz Center' adlı bir internet portalında yayımlanan bir videoda kendini sözde Kafkas Emiri olarak ilan eden ayrılıkçı lider Doku Umarov, Domodedovo terör eylemini üstlenmiş ve yeni saldırılarla Moskova'yı tehdit etmişti.