BIST 9.450
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.495,37
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

İşte Davutoğlu'nu kızdıran o tweet

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki PKK saldırısıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Abone ol

Ağrı'da bir grup PKK'nın, askere yönelik saldırısıyla ilgili HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerine Başbakan Davutoğlu sert tepki gösterdi. Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki saldırının hükümetin kurgusu olduğunu iddia etmiş, ellerinde bu konuda görüntülerin olduğunu söyleyerek twitter'dan bazı fotoğraflar yayınlamıştı.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde meydana gelen PKK saldırısı, siyasette yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu da saldırıyla ilgili HDP'yi ve PKK'yı suçladı.

Demirtaş'ın saldırıyla ilgili olarak yalan söylediğini iddia eden Başbakan Davutoğlu, seçimler öncesi bölgede provokatif eylemler yapıldığını ve bölge insanının bir partiye oy vermeleri için baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

DEMİRTAŞ'TAN TWITTER AÇIKLAMASI

Bu sözlerin sarfedildiği saatlerde HDP lideri Demirtaş ise twitter'dan İstanbul'da elimizde görüntüleri var dediği o fotoğrafları yayınladı. Görüntülerde yaralı bir askerin, bir grup asker ve vatandaş tarafından taşındığı yer alıyor.

demirtas.gif

HDP'NİN TWİTTER'DAN PAYLAŞTIĞI RESİMLER
ağri-hdp-fotoğraflari-asker.jpg
DEMİRTAŞ İSTANBUL'DA NE SÖYLEMİŞTİ?

İstanbul'da aday tanıtım toplantısında konuşan HDP lideri Selahattin Demirtaş, yaralı askerlerin bilerek çatışma alanında bırakıldığını söylemiş ve olayın kurgulandığını iddia etmişti. İşte Demirtaş'ın o sözleri;

"Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar."