BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56
HABER /  GÜNCEL

İşte darbecilerin İstanbul'a uğrattığı zarar

15 Temmuz başarısız darbe girişiminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uğradığı maddi zarar hesaplandı. İşte TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na gönderilen o rapor;

Abone ol

15 Temmuz başarısız darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin büyük maddi zarara uğradığı ortaya çıktı. İBB, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na gönderdiği raporda, kalem kalem uğranılan kayıplar hesaplandı.

15 Temmuz gecesi, İstanbul sokaklarında bulunan İETT ve İtfaiye araçlarının hasar tespiti yapıldı. Bazı araçlar darbecilerin kurşunlarına hedef olurken, bazılarının da tanklar tarafından ezildiği ifade edildi.

37 ARAÇTA HASAR TESPİT EDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplam 37 araçta çeşitli derecelerde hasar tespit edildi.

457 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, İBB'den gönderilen bilgilerde, FETÖ ile bağlantısı olduğu belirlenen çok sayıda çalışanla ilgili işlem yapıldı. Komisyona gönderilen belgelerde, toplam 849 kişi hakkında işlem yapıldığı, bunlardın 457'sinin ihraç edildiği. 168 kişi hakkında işlemin sürdüğü ve 224'nün de yeniden işe başlatıldığı bildirildi.

968 KİŞİ YARALANDI

Çalışmada ayrıca İstanbul'un çeşitli bölgelerinde FETÖ ilişkili olduğu iddia edilen kişilerin yaraladıkları vatandaş ve polislerle ilgili bilgi verildi. FETÖ zanlılarının kurşun ve araçlarla yaraladıkları kişi sayısının İstanbul genelinde 968 olduğu belirtildi.

99 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Raporda İstanbul genelinde hayatını kaybeden kişilerin sayısı da yer aldı. İstanbul genelinde 99 kişi hayatını kaybederken, 15 kişinin de tedavisinin çeşitli hastanelerde sürdüğü kaydedildi.