BIST 9.723
DOLAR 32,53
EURO 34,80
ALTIN 2.425,83
HABER /  MEDYA

İşte Çözüm Süreci'ni bitiren iki olay!

İnternet Haber Yazarı Süleyman Özışık, Gezi Parkı ve 17-25 Aralık darbe girişiminin Çözüm Süreci'ni akamete uğrattığını söyledi. Örgütün her iki olayı da kullandığını ifade eden Özışık, terör kadar teröre desteğinde suç olması gerektiğini söyledi.

Abone ol

İnternet Haber yazarı Süleyman Özışık, Gezi Parkı olayları ve 17-25 Aralık sürecinin çözüm sürecini akamete uğrattığını söyledi. AK Parti'nin bugün yaşanan terör olaylarının sorumlusu olarak ilan edilmesini içine sindiremediğini söyleyen Özışık, bir dönem HDP'ye övgüler yağdıranların bugün terör örgütü ve onun uzantılarını değil iktidarı suçladığını iddia etti.

Süleyman Özışık, moderatörlüğünü Veyis Ateş'in üstlendiği Gündem Siyaset'te Çözüm Süreci'ni değerlendirdi. Hem Gezi Parkı olaylarının hem de 17-25 Aralık darbe girişiminin Çözüm Süreci'ni akamete uğrattığını iddia eden Özışık, örgütün dağ kadrosunun bu iki süreci kullanarak süreci sonlandırdığını iddia etti. İşte Özışık'ın tartışma yaratan o sözleri:

"Bugün gelinen noktada ülkedeki bazı kesimler terörün nedenini AK Parti'ye boca etmeye çalışıyor. Bu en hafif söylemiyle haksızlıktır. Çözüm süreci içerisinde AK Parti'nin yaptığı hataları, AK Parti'yi destekleyen bir gazeteci olarak ben de söyledim. Hatta "Paralel Yapı ile mücadelede İstanbul'daki polisleri Diyarbakır'a göndermeniz, teröriste terörist desteği sağlamaktır" diye yazdım.

"ÖRGÜT DARBEYE İNANDI"

Geçtiğimiz yıllardaki iki önemli olayın bunda etkisi vardır. Çözüm sürecinin akamete uğradığı tarih Gezi olaylarıdır. Eğer çözüm sürecinin neden akamete uğradığını ortaya koymak istiyorsanız buraya dikkat etmeniz gerekiyor. Süreci akamete uğratan ikinci olay ise 17-25 Aralık sürecidir. PKK, bu dönemde AK Parti'nin darbeyle gideceğine inandı ve çözüm sürecinin akıbetini kendince belirlemeye çalıştı.

"TERÖR SUÇ AMA ONA DESTEK SUÇ DEĞİL"

Bir şeyi yanlış yapıyoruz. Terör yasak ama teröre destek vermek yasal. Dünyada böyle yürümüyor ki...

Türkiye'de mesele Erdoğan düşmanlığı üzerinden yürütülüyor. Benim her şeyden haberim olsun diyerek Oslo'da ne görüşülüyor bunu öğrenmek istiyor. Böyle bir devlet yok. Devlet terörle mücadele ediyor ama teröre destek verenlerle mücadele etmiyor."