BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'nin seçim stratejileri!

CHP'li kadınlar, seçim çalışmaları sırasında cenaze ve mevlit gibi olaylara katılma ihtimalleri doğrultusunda yanlarında fular taşıyacak; kürk ve deri giysiler giymeyecek.

Abone ol

CHP Halk Ensti-tüsü'nün hazırladığı, Seçim Stratejileri 2011 programına göre, CHP'li kadınlar, seçim çalışmaları sırasında cenaze ve mevlit gibi olaylara katılma ihtimalleri doğrultusunda yanlarında fular taşıyacak; kürk ve deri giysiler giymeyecek. Evlere girerken galoş kullanılmayacak, göz önünde eller kolonyalı mendille silinmeyecek.

Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli imzasıyla yayınlanan çalışma stratejisine göre, vatandaşlara, "CHP magneti ya da CHP paketli kahve, zeytin, anahtarlık, çocuklara gofret ya da oyuncak" götürülecek.

Ezan okunurken çalışmalara ara verilecek, müzik çalınmayacak. Parti çalışmaları hakkında bilgi almak istemeyenlere, "Sorunsuz insanlarımızla karşılaşmak ne güzel. Allah bugünlerimizi aratmasın" karşılığı verilecek.

Gecekondu yerine "Dış mahalle", bayan yerine "Kadın" ifadeleri kullanılacak. "Komünist Parti" söylemine karşı, "CHP'nin halkın iktidarından yana olduğu, emek ve üretenin alınterine sahip çıktığı" anlatılacak.

"Dinsiz-İmansız Parti" söylemine karşı ise "Bizim en yetkili organlarımızda imam ve din sosyoloğu arkadaşlarımız var. Atatürk de meclisi bir cuma günü sarıklı imamlarla ve dualarla açtı" denilecek.