BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,47
ALTIN 2.489,33
HABER /  GÜNCEL

İşte CHP'nin Meclis Başkanı adayı!

CHP’nin Meclis başkanı adayının son dakika açıklamasıyla Antalya milletvekili Deniz Baykal olacağı öğrenildi.

Abone ol

CHP’nin Meclis başkanı adayının Antalya milletvekili Deniz Baykal olacağı öğrenildi. Baykal, Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinin ardından kendisine yöneltilen Meclis Başkanı olup olmayacağına ilişkin soruya olumsuz yanıt vermişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAYKAL'A YEŞİL IŞIK

Hürriyet'in 'Baykal'ın yakın çevresi' kaynağıyla verdiği haberine göre, Kılıçdaroğlu, Baykal ile bugün yaptıkları görüşme sonrasında, Baykal’ın adaylığına yeşil ışık yaktı.

1 SAAT 20 DAKİKA GÖRÜŞTÜLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile, Meclis'teki makamında 1 saat 20 dakika boyunca görüştü.

Baykal, görüşmenin ardından gazetecilerin soruları üzerine Kılıçdaroğlu ile çok yararlı, verimli ve kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını bildirdi.

baykal-kilicdaroglu.20150623154249.jpg

"BİRAZ HASRET GİDERDİK"

"Uzun süredir böyle bir görüşme yapma imkanını bulamamıştık. Biraz hasret giderdik" ifadesini kullanan Baykal, "Her şeyi konuştuk. Koalisyon konuları, iç siyaset, dış politika, çevremizdeki olaylar, her şeyi konuştuk" dedi.

BAYKAL REDDETMİŞTİ

Baykal, "Meclis Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna "Hayır, böyle bir açıklamam yok. Olduğu zaman görürsünüz. Ama daha Meclis Başkanlığı adaylığı süreci bile başlamadı. Bugün ben geçici Meclis Başkanı olmak üzere bir saat sonra Sayın Çiçek'ten görevi devralacağım. Geçici Meclis Başkanıyım. Adaylık aşamasında değiliz daha" yanıtını vermişti.

Gazetecilerin Meclis Başkanlığı konusuna ilişkin sorularının sürmesi üzerine de Baykal, "Ülke, dünya, bölge genel bakıyoruz biz. Makro değerlendirmeler yaptık. Mikro değerlendirmelere girmedik" dedi.