BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'nin görme engelli adayı!

Türkiye Körler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali İlhan, 2015 Genel Seçimlerinde CHP’den Milletvekili Aday Adayı oldu.

Abone ol

Doğuştan görme engelli olan İlhan, engelsiz bir hayat için bugüne kadar birçok mücadele verdiğini belirterek, mücadelesini milletvekili olarak TBMM çatısı altında sürdürmek istediğini ifade etti. 1996 yılından bu güne Türkiye’deki birçok siyasi partinin engelliler ile ilgili komisyon kurmasına öncülük eden İlhan, “Engelsiz Meclis” projesinin de mimarlarından.

“Türkiye’nin 13 yıldır “demokrasi-engelli” olduğunu belirten İlhan, “Sadece engelli yurttaşlar açısından değil, tüm toplumsal özgürlüklerin önünde çok büyük engel var. Mevcut hükümet uçan kuşun bile özgürlüğüne kast ediyor. 13 yıldır, ülkedeki herkesin ifade ve düşünce özgürlüğü sakatlanıyor, yaşam hakkı engelleniyor hatta yok sayılıyor. Bu otoriter ve sakat anlayış ile mücadele etmek için fırsat verildiği takdirde Meclis’te elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.

İLHAN: SYRIZA HÜKÜMETİNİN SAĞLIK BAKANI GÖRME ENGELLİ, YA TÜRKİYE’DE

“Yunanistan’da iktidara gelen SYRIZA, hükümette görme engeli bir milletvekilini Bakan yaptı. Bu, engellilerin neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Türkiye’de ise aileleri ile birlikte 20 Milyonun üzerinde bir nüfus var ancak temsiliyet noktasında bir orantısızlık söz konusu. Meclis’te bu nüfusun temsil edilmesi büyük bir zorunluluk.

Sadece Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapsamında politikalar üretilmeye çalışılıyor. Türkiye’de 9 Milyon Engelli bulunuyor ve tek bir genel müdürlük ile hem yaşlılar hem de engelliler için politika üretilmeye çalışılıyor. Bu şekilde çözüm üretemez ve politika oluşturamazsınız. Bu nedenle sadece engelliler için politika üretecek, projeler geliştirecek ayrı bir üst kurula ihtiyaç vardır. Benim en büyük projelerimin bir olan bu kurul, STK’lar, dernekler, vakıflar, meslek örgütleri, sendika temsilcilerinden oluşmalı ve bağımsız politikalar üreterek; yürütme ve yasama organına yol göstermeli. Türkiye’nin acilen bir “Engelli Politikası”na ihtiyacı var. Ben milletvekili seçildiğim noktada, Türkiye’nin imza attığı uluslararası sözleşmelerin gereğinin yapılması ve engellilerin kendilerini birinci sınıf yurttaş gibi hissedebilmeleri için Meclis’te mücadele edeceğim.”

İLHAN: GÖRMEYEN GÖZLERE, DUYMAYAN KULAKLARA ULAŞACAĞIM

Görmeyen gözlere, duymayan kulaklara ulaşmanın en büyük amacı olduğunu söyleyen İlhan, asıl engellerin kafalarda olduğunu söylüyor. İlhan, mevcut AKP iktidarını eleştirerek “13 yıldır AKP iktidarının tek icraatı, sakatladığı demokrasi anlayışıdır. Biz engelliler birçok engel ile karşılaşıyoruz ve mevcut hükümetin tüm söylemlerine karşın hiçbir adım atılmadığını yıllardır görüyoruz. Ancak bugün demokrasi engelli bir ülkede en temel özgürlüklerimiz ve yaşam hakkımız için mücadele etmek zorundayız. Koşulların oluşması durumunda, seçimlerden sonra başta engellilerin sorunları olmak üzere özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılması için elimden gelenin fazlasını yapacağım” ifadelerini kullandı.

1.20150311123303.jpg