BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.475,38
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'deki muhtemel adaylar!

CHP liderinin, kurultayı toplayacağım açıklaması parti kulislerini hareketlendirdi.

Abone ol
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayı toplayacağım açıklamasının ardından, parti kulisleri de kaynamaya başladı. Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan ve Metin Feyzioğlu'nun isimleri genel başkan adaylığı geçerken, il başkanlarının desteğini aldığı belirtilen Kılıçdaroğlu'nun ise kongreden güçlenerek çıkacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası, milletvekilleri dahil tüm parti organları tatil beklerken bu kez de kurultay koşuşturması başladı. Ulusal kanatta yer alan muhalefetin kazan kaldırmasıyla birlikte Kılıçdaroğlu'nun "kurultayı toplayacağım" açıklaması, CHP kulislerini de hareketlendirdi.

MUHTEMEL ADAYLAR KİMLER?

CHP kulislerinde şimdilik, genel başkan adaylığı için üç isim konuşuluyor. Bunlardan ilki Muharrem İnce... Özellikle Yalova'da kazanılan zaferin ardından yıldızı iyice parlayan İnce'nin adaylık için kolları sıvadığı, gerekli desteği bulması halinde de aday olacağı belirtiliyor.

CHP'deki ulusal kanadın adayı ise şimdilik Emine Ülker Tarhan gibi gözüküyor. Tarhan'ın İnce'nin aday olması halinde ise şansı bir hayli düşük olduğu belirtiliyor. Ankara kulislerinde ismi konuşulan bir diğer isim ise Metin Feyzioğlu...  

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ise süreci "şimdilik" seyrettiği belirtiliyor. Parti kulislerinde kurultayın eylül ayının ortasına kadar yapılmasına kesin gözüyle bakılırken, tarihin yarın Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak MYK'da belirleneceği belirtiliyor.

DELEGE YAPISI KILIÇDAROĞLU'NU İŞARET EDİYOR
 
Kulislerde, mevcut delege yapısıyla Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan güçlenerek çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

ÖZEL İZİNLE BASIN TOPLANTISI

Bu arada aralarında eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Şahin Mengü, Zekeriya Akıncı, Tuncay Ercenk, Ufuk Özkan ve Ergün Aydoğan'ın da bulunduğu 9 eski milletvekili, sadece mevcut parlamenterlere açık olan TBMM Basın Salonu'nda TBMM Başkanı Cemil çiçek'ten aldığı özel izinle basın toplantısı yaparak, Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.
 
50 eski milletvekilinin imzasının bulunduğu bildiride, başarısızlık kadar vahim olan başka bir durumun da Genel Başkan'ın bunun vahametini kavrayamamış bir görüntü vermesi olduğu savunuldu.
 
Bildiride, "Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan İhsanoğlu'nu çatı aday olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aittir. Çağdaş demokrasilerde bunun yolu genel başkanlıktan istifa etmektir. Diğer üç başarısız seçim de eklenince artık istifa kaçınılmaz olmuştur" denildi.