BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.426,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'de listeye giremeyen o isimler

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 25 Haziran milletvekili aday listeleri açıklanmaya başladı. Gazeteciler Barış Yarkadaş ve Mustafa Balbay yeni dönemde aday gösterilmezken Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterildi.

Abone ol

CHP Parti Meclisi toplantısı sürerken kulislere sızan aday listelerine göre Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Haziran seçimleri öncesi kendisine muhalefet olan bir çok ismi yeniden aday göstermedi. Mustafa Balbay ve Barış Yarkadaş listelerde kendilerine yer bulamazken, İlhan Cihaner ve Ali Şeker de üstü çizilen isimler oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 25 Haziran milletvekili aday listeleri belli oldu. Antalya listesinde Deniz Baykal ilk sırada aday gösterilirken, ön seçimlerde Baykal'dan yüksek oy alan Nefi Kara aday listesinde yer almadı.

Bu arada CHP'den İYİ Parti'ye geçen sonrasında yeniden partilerine dönen milletvekillerinin tamamı ise seçilebilecek yerlerden aday gösterildi.

YARKADAŞ VE BALBAY ADAY GÖSTERİLMEDİ

Mevcut milletvekillerinden özellikle önseçimden gelenlerin önemli bir kısmı tekrar aday gösterilmedi. Barış Yarkadaş, Tur Yıldız Biçer, Ali Şeker, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan, Fikri Sağlar, Necati Yılmaz, Gülay Yedekci, Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel'in liste dışı kaldığı belirtildi. Mustafa Balbay, Musa Çam, Haluk Pekşen, İlhan Cihaner ve Eren Erdem de yeniden aday gösterilmedi.

YARKADAŞ'TANA AÇIKLAMA

Listelerin açıklanmasının ardından Twitter'dan açıklama yapan Barış Yarkadaş, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bundan sonra parlamento dışında devam edeceğini söyledi. İşte Yarkadaş'ın o sözleri;

MUHARREM İNCE MİTİNGLERİ İPTAL ETTİ

CHP'de bazı isimlerin yeniden aday gösterilmemesi sosyal medyada da tepkilere neden oldu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin listelerin yayınlanmasının ardından Zonguldak ve Bartın mitinglerini iptal etmesi liste tartışmalarını daha da alevlendirdi. İddialara göre İnce, partideki bazı muhalif isimlerin listelerde yer alamaması nedeniyle CHP Genel Merkezi'ne gideceği ve listeler konusunda itiraz edeceği kaydedildi.

CHP milletvekili adayları belli oldu