BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL

İşte 'casusluk' suçlamasının nedeni! İsrail'e ne sattı?..

ADNAN Oktar'a yöneltilen 31 suçlamadan birisi de "siyasi ve askeri casusluk" yapmak... Bu suçlamanın nedeninin, Oktar'ın İsrail'e devlet sırlarını aktardığı iddiası olduğu öğrenildi.

Abone ol

ADNAN Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın bir İsrail milletvekiline, Türkiye ile ilgili devlet sırlarını aktardığı iddia edildi. Oktar'a yöneltilen 'siyasi ve askeri casusluk' suçlamasının nedeninin de İsrailli milletvekili Yehuda Glick'le yaptığı görüşmelerde devlet sırlarını aktarması olduğu öne sürüldü.

Sözcü gazetesinin haberine göre, casusluk suçlamasının kaynağı Adnan Oktar ile İsrailli Milletvekili Glick arasında bir otelde yapılan görüşmeler. İşte Sözcü'nün konuyla ilgili haberi...

POLİS İZLERKEN BİLGİ AKTARDI... Oktar'ı izleyen polis, onun İsrailli milletvekili Yehuda Glick ile görüştüğünü tespit etti. İsrailli misafirini İstanbul'daki bir otelde ağırlayan Oktar'ın ona bazı bilgiler aktardığı ortaya çıktı.

O DA MOSSAD'A GÖTÜRDÜ... Yine iddiaya göre Oktar ve adamlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarıyla ilgili edindikleri bilgileri İsrail'e aktardığı araştırılıyor. Polis, bu milletvekilinin de bu bilgileri İsrail'in gizli haber alma teşkilatı MOSSAD'a aktardığını belirledi."

Likud Partisi milletvekili aşırı sağcı Yehuda Glick, Kuds konusundaki tutumu ve açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cezalandırılması talebinde bulunmuştu. Glick, Adnan Oktar'ın televizyon programına Oktar Babuna ile birlikte katılmıştı.

KAÇAN KEDİCİK NE DEMİŞTİ?.. Adnan Oktar'dan kaçan eski kedicik Ceylan Özgül, kaçma nedenlerinden birisinin devlet aleyhine faaliyetler olduğunu söylemişti. Özgül, "Ben özellikle devlete saldıran, Türk  devletinin bilgisi olmadan yurtdışında yapılan faaliyetleri fark ettim. Bu vicdanımı çok rahatsız etti, o şekilde kaçtım." dedi.