BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,06
HABER /  GÜNCEL

İşte canlı bombaların katliam planı yaptığı ev

Atatürk Havaalanı saldırısını gercekleştiren teröristler, katliam planını Fatih Horhor'da kiraladıkları dairede yapmış.

Abone ol

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan 3 canlı bomba, 32 gün önce İstanbul'a geldi, Fatih Horhor'da daire kiralayıp saldırıyı planladı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 canlı bombanın eylemi nasıl gerçekleştirdiklerini dakika dakika tespit etti.

Çeçen uyruklu oldukları ileri sürülen 3 canlı bombanın 32 gün önce İstanbul’a geldiği belirlendi. Fatih’e gelen canlı bombalar, burada bulunan bir emlakçı aracılığıyla Fatih’teki Horhor semtinde bir binanın 1. katını kiraladı. İfadesi alınan emlakçı B.Y., yabancı uyruklu olan 3 kişinin evi kiraladıkları sırada Rusya pasaportu gösterdiklerini, 1 yıllık da kontrat yaptıklarını anlattı.

EVDEN 20.35’TE HAREKET ETMİŞLER
Canlı bombaların kiraladığı cadde üzerindeki tüm kamera kayıtlarına incelemek üzere el koyan terör polisi, 3 canlı bombanın saat 20.35’te evlerinden çıktığını belirledi. Bombacılar, sırt çantaları ve ellerindeki tekerlekli valizle 3 dakika sonra Aksaray Metro İstasyonu’nun bitişiğinde bulunan caddeye çıktı.

ÇÖP KONTEYNERİNE ATTILAR
Vatan Caddesi alışveriş merkezi önünden geçen bombacılar, yeraltı çöp konteynerine bazı eşyalarını bırakarak yoldan gitmekte olan bir taksiyi durdurdu. Saat 20.45’te taksiye binen 3 canlı bombanın hedefi Atatürk Havalimanı’ydı. Olay sonrası çöp konteynerinde inceleme yapan polis ekipleri, bazı ajanda ve not defterlerine incelemek üzere el koydu.

SADECE ‘ATATÜRK HAVALİMANI’ DEDİLER
Bombacıları havalimanına götüren ve ifadesi alınıp serbest bırakılan taksici M.B., 3 kişiyi havalimanına götürdüğünü doğruladı. 3 kişiyi Vatan Caddesi’ndeki AVM’nin hemen yanından aldığını söyleyen M.B., “İftar saatine çok az bir zaman vardı. 3 kişi el işareti yaptı. Yanlarında 1 büyük bavul ve 2 de küçük valiz vardı. Araca bindiler. Yabancı oldukları belliydi. Ya Çeçen ya da Kafkas uyrukluydu 3’ü de. Türkçe olarak sadece ‘Atatürk Havalimanı’ dediler. Ben de bir şey sormadım ve yola devam ettim. Yabancı bir dil konuştular ama anlamadım. Yarım saat içinde havalimanına ulaştım. Dış hatlar gidiş terminali önünde indirdim. Paramı verip bavullarını alarak indiler. Bekleme yasağı olduğu için ben de ayrıldım. Bir süre sonra patlama olduğunu öğrendim. Hiç şüphelenmedim. Adamlar çok rahattı. Hiç heyecan ya da stres belirtisi yoktu. Silahlı olduklarını bilmiyorum. Aslında ölümden dönmüşüm” dedi.

CAMLARI HİÇ AÇMADILAR, GÜNEŞLİKLE KAPATTILAR
Yaklaşık 3 ay önce peşin kira vererek Ardıç Apartmanı'na taşınan teröristler, dairenin camlarını güneşlikle kapattı. Oturdukları süre boyunca da güneşlikleri hiç açmadılar. Dairenin pencereleri de açılmadığı için havalandırmayı daireye bağlı klima ile yaptılar.

DİKKAT ÇEKEN DEMİR KAPI
Teröristlerin oturdukları dairenin çift kapılı olması dikkat çekti. Normal kapının üzerine bir de demir kapı yapılmıştı.
Adını vermek istemeyen ve 41 yıldır aynı apartmanda oturan yaşlı kadın şaşkınlığını saklayamadı. Alt dairesinde oturanların bombacı teröristler olduğunu öğrenin yaşlı kadın şaşkınlığını, "Neyin üzerinde oturuyormuşum ben" diye dile getirdi.
Olayı duyduktan sonra sabaha kadar uyumadığını ve ağladığını söyleyen yaşlı kadın, "Onları hiç görmedim. Ya bizi takip ediyorlardı. biz evden çıkarken girmiyor, çıkmıyorlardı " dedi.

"KİRAYA VEREN KOMİSYONCUYA YALVARDIM"
Alt katındaki daireden sürekli olarak ses geldiğini söyleyen yaşlı kadın, "Ben komisyoncuya söyledim. 'Ne olur yalvarıyorum sana' dedim. '5 kuruş aşağıya olsun bir aileye verin' dedim. 'Bilemezsin ne olduğunu' dedim" diye konuştu.

HİÇBİR ŞEYDEN HABERİMİZ YOK
Dairede uzun süreli oturan olmadığını sürekli kiracı değiştiğini söyleyen yaşlı kadın, "Kim geliyor, kim gidiyor. Kadın mı geliyor erkek mi geliyor. Hiçbir şeyden haberimiz yok" dedi.

DAİREDEN GELEN KİMYASAL KOKUSU
Teröristlerin oturdukları daireden keskin bir kimyasal kokusu geldiğini söyleyen yaşlı kadın, "Çok acayip bir koku. Benzersiz bir koku. Gaz kokusu hiç eksik olmadı. Demek ki o gece onları doldurdular, tık tık tık ses geliyordu" şeklinde konuştu.

ŞİKAYET ETTİ AMA
Şikayet için Muhtara gittiğini kendisinin belediyeye yönlendirildiğini söyleyen bina sakini kadın, "Belediyede kimine şikayet edeceğim. Muhtara kaç defa yalvardım. 'Kimin oturduğunu tespit ediyor musunuz' dedim. 'Biz biliyoruz her şeyi' dedi" diye konuştu.
Sofular Mahallesinin 5-6 yerlisi kaldığını söyleyen yaşlı kadın, "Kalanların hepsi yabancı uyruklu. 3 sene içinde oldu herşey"diye konuştu.

TESİSATÇI ANLATTI
Daireye musluk tamiratı için girdiğini söyleyen ve yine adını vermek isteyen tesisatçı ise "Tabi böyle bir şey düşünemiyorsun. Burada herkes girip çıkıyor. 3 kişi giriyor. 5 kişi çıkıyor" dedi.
Daireye girdiğinde 3 kişi gördüğünü söyleyen tesisatçı, "Bir kişi refakatçi gibi banyoya soktu. Musluğunu taktım. Çıktım ben, öyle sağa sola giremezsin ki"diye konuştu. Dairede gördüğü kişilerin eşkiyaya benzediğini söyleyen tesisatçı, "Burada herkes çıkarına bakınca, muhtarlıktan ikametgah olmayınca burada herkes rahat rahat oturuyor" şeklinde konuştu.