BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  GÜNCEL

İşte böyle YAKIYORLAR

İstanbuldaki araçları yakan kundakçılar kameraya yakalandılar. İşte böyle yakıyorlar

Abone ol İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bugüne kadar araç yakma ve kundaklama olaylarıyla ilgili 28 failin yakalandığını belirterek bunlardan 9 tanesinin tutuklandığını, 1 kişinin serbest kaldığını söyledi.

Kalan 17 kişinin de bugün adliyeye sevk edildiğini kaydeden Cerrah, İstanbul halkından kundaklama olaylarının önlenmesi ve faillerinin yakalanmasıyla ilgili yardım beklediklerini söyledi.

HELİKOPTERLER YAKALIYOR

Faillerin yakalanmasında helikopterlerden yararlanıldığını kaydeden Cerrah, alınan tedbirlerle yeni araç yakma girişimlerinin önleneneceğini söyledi. Kamera sisteminin önemini vurgulayan Cerrah, Harizan 2005'de devreye alınan Mobesse sisteminin ilk kurulduğunda 570 kamera bulunduğunu bugün ise kamera sayısının 1350 adete ulaştığını ancak bu rakamında İstanbul için yeterli olmadığını kaydetti.

KUNDAKÇILARIN PROFİLİ

Yakalanan failler içinde üniversite öğrencilerinin de işsizlerin de Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların da bulunduğunu kaydeden Cerrah, bu profillerin sosyologlar tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi. Yakalanan faillerin terör örgütü mensubu olup olmadıklarına mahkeme tarafından karar verileceğini kaydeden Cerrah, "Faillerin büyük bölümü yakalandı, tedbirlerimiz devam ediyor. Yakmaya teşebbüs edenler de yakalanacaktır" dedi.