BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

İşte BBP'nin yeni genel başkanı

Seçim sonrası istifa eden Yalçın Topçu'nun ardından yapılan BBP Kurultayında üç aday var. İşte kazanan isim:

Abone ol

Seçim sonrası istifa eden Yalçın Topçu'nun ardından yeni genel başkanı belirlemek için yapılan BBP Olağanüstü Kongresi tamamlandı. BBP'nin yeni lideri daha önce partinin genel sekreterliği görevini yapan Mustafa Destici oldu.

Kongrede Genel Sekreter Mustafa Destici, MKYK üyeleri Yavuz Ağıralioğlu ile Nevzat Yanmaz genel başkanlık için yarıştı. Destici ilk turda 387, Ağıralioğlu 143, Yanmaz ise 98 oy aldı. Destici, genel başkan seçilebilmek için gereken salt çoğunluk oyunu alamamasına karşın diğer iki adayın çekilmesi üzerine genel başkan ilan edildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin olağanüstü kongresine, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'na ilişkin tartışmalar damgasını vurdu. Genel başkanlığa aday olan konuşmacılar, mevcut yönetimin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza sürecini iyi yönetememekle suçladılar.

Genel Başkan adaylarından Yavuz Ağıralioğlu'nun eleştirileri, partililer arasında tartışmalara neden oldu. Adaylardan Parti Genel Sekreteri Mustafa Destici'nin, eleştirilere cevap verdiği sırada salonda biranda karışıklık yaşandı. Sözlü atışmaların olduğu kongrede, devreye divan başkanı girdi. Partilileri uyaran divan başkanı, yapılan bu tartışmaların Yazıcıoğlu'nu geri getirmeyeceğini belirterek, sorumluluğun bir kişiye yüklenmesinin yanlış olduğunu, konuşmanın sessiz bir şekilde dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

Kongrede, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşinin mesajı okundu. Gülefer Yazıcıoğlu, mesajında rahatsızlığı nedeniyle kongreye katılamadığını ifade etti.

Kongre konuşmaların ardından genel başkanlık seçimi ile tamamlandı.