BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  GÜNCEL

İşte Başbakan'ın yeni danışmanı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na danışman olarak, Etyen Mahçupyan'dan sonra Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi'nin kızı Zerin Elçi Coşkun atandı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Etyen Mahçupyan'ın sürpriz bir biçimde danışman olarak atanmasının ardından bir sürpriz atama daha yaşandı; Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi'nin kızı Zerin Elçi Coşkun da Başbakan Ahmet Davutoğlu'na danışman olarak atandı.

BAŞBAKAN'A SÜRPRİZ DANIŞMAN

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden merhum Şerafettin Elçi'nin kızı Zerin Elçi Coşkun, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na danışmanlık görevine getirildi.



Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na da; Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun eşi Ayşe Sinirlioğlu resmen atandı. Dışişleri Bakanlığı'nda açık bulunan Müsteşar Yardımcılığı'na, İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Ümit Yalçın atandı. Açık bulunan İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğü'ne ise Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı Can Dizdar atandı.

İlgili atama kararı bugün resmi gazetede yayınlandı.

ZERİN ELÇİ COŞKUN KİMDİR?

Daha önce CNN Türk, Reuters Ajansı ve CNBC -e televizyonunda görev yapan Zerin Elçi Coşkun’un, Davutoğlu’nun basın danışmanı Osman Sert’in ekibinde görev yapacağı öğrenildi. Zerin Elçi Coşkun, Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Şerafettin Elçi’nin kızı.

zerrin-elçi-coşkun.jpg
ŞERAFETTİN ELÇİ KİMDİR?

Hukuk fakültesi mezunu olan ve 49’lar Davasından yargılanmış olan Şerafettin Elçi, sekiz ay boyunca Diyarbakır cezaevi’nde yattı. 1977’de Mardin milletvekili seçilerek meclise girdi ve 1978-79 yılları arasında Ecevit hükümetinde Bayındırlık Bakanı olarak görev yaptı. 12 Eylül Darbesi sonrası otuz ay hapis yattı.

zerrin-elçi-coşkun.20141205163752.jpg
Zerrin Elçi Coşkun twitter hesabında bu fotoğrafını kullanıyor.

İŞTE DİĞER ATAMALAR

Açık bulunan Tercüme Dairesi Başkanlığı'na Armağan İnci Ersoy atandı. Açık bulunan İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına Fatih Yıldız atandı. Açık bulunan Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı'na İhsan Mustafa Yurdakul atandı. Açık bulunan Ortadoğu Genel Müdür Yardımcılığı'na Salih Mutlu Şen atandı. Açık bulunan Amerika Genel Müdür Yardımcılığı'na Ece Öztürk Çil atandı. Açık bulunan Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Hatice Oya Tunga Çağlı atandı. Açık bulunan Kadrolu Kuzey Avrupa ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığı'na Füsun Aramaz atandı. Açık bulunan İkili Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığı'na Şebnem Cenk atandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda açık bulunan Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'ne Bekir Gezer atandı. Açık bulunan Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne Mehmet Mehdi Gönülalçak atandı. Açık bulunan I. Hukuk Müşavirliği'ne Abdulkadir Sarı atandı. Açık bulunan Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Erdem Direkler atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine Metin Kayrak atandı.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Asım Kafkas, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.
Bakanlıkta açık bulunan Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdür Yardımcılığına Ruhi Aksoy atandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda açık bulunan Müsteşar Yardımcılığı'na, İstanbul Vakıflar I. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci atandı. Açık bulunan Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'na Personel Dairesi Başkanı Mehmet Haluk Uçkun atandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda, Bakanlık Müşaviri Ömer Osman Moroğlu, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda, Bakanlık Müşaviri Arslan Ağca, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda, Bakanlık Müşaviri Ramazan Ulus, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda açık bulunan Bakanlık Müşavirliği'ne, Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tevfik Arıtürk atandı.

Millî Eğitim Bakanlığı'nda, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Denetleme Kurulu Üyeliği'ne, Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı İsmail Eraslan’ın atanması uygun görüldü.

İçişleri Bakanlığı'nda açık bulunan Bakanlık Müşavirliğine Hüseyin Özalp atandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda açık bulunan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı'na Aydın Özen atandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda açık bulunan Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na Alper Sınav atandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Temel Ünlü ve Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne Ali Şahin atandı.

Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı'nda açık bulunan sigorta denetleme uzmanlıklarına, Sigorta Denetleme Uzman Yardımcısı Kuntay Baydar, Barış Taşkesen ve Ömer Oy atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi I. Hukuk Müşavirliği'ne Tuncay Kara atandı.