BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İşte Bahçeli'nin koalisyon için 3 şartı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile koalisyonu için MHP'nin üç şartını açıkladı...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon için 3 şartını sıraladı: Çözüm süreci hemen bitirilmeli, 17/25 Aralık'ın üzerine sonuna kadar gidilmeli, Recep Tayyip Erdoğan Saray'dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmeli, dedi. Bahçeli, en geçerli modelin AK Parti-CHP olduğunu belirtti.

MHP Lideri Bahçeli, Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı görevlendirmenin ardından koalisyon görüşmeleri için kapısını çalacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ne söyleyeceğinin sorulması üzerine Bahçeli, “Bu zamana kadar ne söylediysek aynısını söyleyeceğiz.

Diyeceğiz ki: Çözüm süreci bir çözülme sürecidir ve hemen bitirilmelidir. 17/25 Aralık'ın üzerine sonuna kadar gidilmelidir. Recep Tayyip Erdoğan Saray'dan çıkıp Çankaya fanusunun içine girmelidir” dedi.

Koalisyon için AK Parti ile birlikteliklerinin olmadığını savunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizinle ‘çözüm süreci' konusunda hiçbir birlikteliğimiz yok diyeceğiz. Ayrıca 17/25 Aralık konusu var diyeceğiz. Saray'dan Çankaya'ya taşınma konusu var diyeceğiz. Bunların haricinde çok konu var diyeceğiz. Ardından da ekleyeceğiz, Beraber koalisyon kurup birbirimizi aldatmanın gereği yok diyeceğiz. Koalisyon kurup birbirimizi karakol amiri gibi takip ettirmenin gereği yok diyeceğiz. Bu bakanlığı bu parti kontrol edecek, şu bakanlığı şu parti kontrol edecek... Böyle şey olabilir mi?