BIST 9.680
DOLAR 32,54
EURO 34,97
ALTIN 2.426,77
HABER /  GÜNCEL

İşte Avrupa'nın İmralı raporu!

Avrupa İşkence ve Kötü Muamaleyi Önleme Komitesi'nin yayımladığı İmralı raporu yayınladı. Komite, 'kötü muamele ve şikayet yok' dedi

Abone ol

AVRUPA İşkence ve Kötü Muamaleyi Önleme Komitesi'nin yayımladığı İmralı raporunda, Öcalan ve diğer mahkumlar hakkında hiçbir kötü muamele iddiası veya şikayeti olmadığı belirtildi.

İmralı raporunda, adadaki tüm mahkumlara açıkhava faaliyet sunulduğu ve Öcalan'a televizyon verildiği belirtildi. Hücre dışı faaliyetler arasında "konuşma seansları", voleybol, basketbol, masa tenisi, santranç, el işleri de olduğu vurgulandı.

Bununla birlikte örgüt, başta Öcalan olmak üzere adadaki mahkumların hücre dışı faaliyetler sırasında birbirlerini daha fazla görebilmelerine olanak tanınmasını istiyor.

GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE DÜZELDİ

Raporda Öcalan'ın telefonda ailesiyle görüşmesine izin verilmesi de istenirken, İmralı'daki sağlık hizmetlerinin gözle görülür şekilde düzeldiği vurgulanıyor. Ankara ise, Öcalan'ın yasadışı silahlı bir örgütün yöneticisi olarak telefon görüşmesi yapamayacağını, Öcalan ve diğer mahkumların haftada toplam 6 saat aralarında konuştuğunu belirtti.