BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

İşte Avcı'nın yedekte tuttuğu parti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üst düzey emniyetçilerle yaptığı ve Hanefi Avcı'nın adaylığının konuşulduğu zirve doğrulandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun üst düzey emniyetçilerle yaptığı ve Hanefi Avcı'nın adaylığının konuşulduğu zirve doğrulandı. Avcı adaylık için istifa ederken, CHP'den istediği yeri garantileyemezse rotasını MHP'ye çevirecek.

Geçen ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gece yarısı sürpriz bir görüşme yaptığı iddiaları ortaya atılmıştı. Kılıçdaroğlu'nun, Adana Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner , eski Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan ve sivil giyimli bazı askerlerle gizlice buluştuğu iddia edilmişti. Zirvede, Hanefi Avcı ve Orhan Özdemir'in CHP'den milletvekili adaylığı konusunun ele alındığı belirtilmişti. Zirvede Avcı'ya adaylık için yeşil ışık yakılırken Orhan Özdemir ismine veto konulmuştu.

Avcı'nın önceki gün milletvekili adayı olmasıyla zirve doğrulanmış oldu. Aynı şekilde İlhan Cihaner de istifa ederek aday oldu. Avcı'nın, CHP'den istediği yerde ve sırada aday gösterilmezse, MHP'den gelen teklifleri değerlendireceği öğrenildi.

TARTIŞMALI İSİMLER

Şemdinli soruşturmasından sonra görevden alınan Sabri Uzun'un ismi Ergenekon'da gözaltına alınan Soner Yalçın'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda bulunan dokümanlar içerisinde yer alıyordu. "Şık-Sabri" isimli belgede Uzun ile ilgili şu bilgiler vardı:

"Sabri'nin kitap konusunda çekincesi var. İkna etmeye çalışalım. Kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık konusunda görüşsün. Kitaba çalışırken, cesur olun. Bu kitap Simon'dan daha kapsamlı olmalı. Nedim'i kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve Sabri'ye katılacak. Emin ve Sabri'ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Seçimden önce yetişsin."


Yalçın ise bu belgeden haberi olmadığını söylemişti. Ergenekon'dan tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner ise tahliye olduktan sonra Adana'ya savcı olarak atanmıştı.

GAZETECİLERE 'KULKULOĞLU' DEDİ

İddianın basında yer almasının ardından gazetecilerin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, sadece CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile görüştüğünü savunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Bir milletvekili arkadaşımızla beraber oldum. Bu kadar" derken, bu milletvekilinin kim olduğunun sorulması üzerine de partisinin Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu olduğunu söylemişti.