BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
GÜNCEL

İşte Ak Parti'nin yeni seçim şarkısı: Tek Vatan Tek Millet

AK Parti'nin yeni seçim şarkısı, Dombra'nın bestecisi Sultanbek Aslanbekov'un hazırladığı 'Tek Vatan Tek Millet' şarkısı Ankara Arena'da çalındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'ndaki AK Parti'nin milletvekili adaylarını tanıtımı ve seçim beyannamesi toplantısında konuşurken, diğer taraftan kongerede partinin seçim müzikleri de tanıtıldı. Yeni seçim şarkısı, Dombra'nın bestecisi Sultanbek Aslanbekov'un hazırladığı 'Tek Vatan Tek Millet' şarkısı Ankara Arena'da çalındı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıdaki konuşmasından satır başları:

- AK Parti 2002 Kasım’ından beri girdiği her seçimden birinci çıkmış bir partidir. Ancak bizim için bu yeterli değildir. biz aynı zamanda Meclis’te, ülkemizi hedeflerine ulaştırabilecek bir çoğunluğa sahip olmak için, bunun için de mücadele ediyoruz.

 - İnşallah her iki seçimden de yüzümüzün akıyla çıkacağız.

- Vakit Türkiye Vakti, diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz.

- Seçim beyannamemizi, 'Yaparsa yine AK Parti yapar' diyerek milletimizim takdirine sunuyoruz.

- Yeni hedefimiz ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine taşımaktır.

- Yüksek ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlayacağız. Dünya ekonomisinden aldığımız payı yüzde 1,5 düzeyine taşıyacağız.

- Korumacılık eğiliminin küresel düzeyde yükseldiği bir ortamda, geçici rüzgarlara kapılmayıp dışa açık, rekabetçi, serbest piyasayı esas alan ekonomik yapımızı güçlendirerek yola devam edeceğiz.

- Coğrafyamızın, dinamik genç nüfusumuzun tüm avantajlarını kullanarak ülkemizi bilgi üreten, katma değere dönüştüren bir güç haline dönüştüreceğiz.

- Üretim biçimimizi, en önemli rekabet unsuru haline gelen yenilikçiliğe dayalı bir yapıya dönüştüreceğiz.

- Bilgiye dayalı eğitim, büyümemizin belirleyici gücü olacaktır. En büyük servetimiz dinamik nüfusumuz ve gençlerimizdir.

- Gelişmiş ülkelerin gıptayla baktığı genç nüfusumuzun sunduğu fırsat penceresini ekonomik büyüme açısından en iyi şekilde değerlendireceğiz. Gençlerimizle küresel ölçekte yeni başarı hikayeleri yazacağız.

- Kalkınma hedefimiz çerçevesinde kadınlarımızın kalkınma sürecine daha aktif katılımını desteklemeye devam edeceğiz. Bir yandan kadın girişimciliğini güçlendirirken, diğer yandan kadınların iş gücüne katılma oranını 2023 sonunda yüzde 40’ın üzerine çıkaracağız.

- Alt orta gelir durumunda olan ülkemizi üst-orta gelir grubuna yükselttik. Yeni hedefimiz ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine taşımaktır. Türkiye’de bu güç var.

- Kapsayıcı bir ekonomik büyüme anlayışı içinde, ekonominin nimetlerini daha adaletli şekilde tüm toplumsal kesimlere paylaştıracağız. Gelir dağılımını iyileştirirken, bölgeler arası dengesizlikleri azaltacağız.

Sitene Ekle