BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,84
HABER /  GÜNCEL

İşte AK Parti'nin kongre tarihi...

AK Parti'de kongre kararı alınmasının ardından gözler parti yönetimine çevrildi. Peki AK Parti'deki kan değişimi ne zaman yapılacak? İşte bu sorunun cevabı;

Abone ol

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, 22 Mayıs Pazar günü olağanüstü kongreye gitme kararı aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti OIağanüstü Büyük Kongresi'nin 22 Mayıs Pazar günü yapılmasının kararlaştırıldığını, kongrede genel başkanlık için aday olmayı düşünmediğini açıkladı.  

Davutoğlu, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı'nın ardından genel merkezde basın toplantısı yaptı.

Konuşmasına hükümetleri döneminde yapılan çalışmaları anımsatarak başlayan Davutoğlu, alınan kararlar ne olursa olsun hükümetin son ana kadar görevinin başında olacağını vurguladı. Başbakan Davutoğlu, "Özellikle dün akşamdan itibaren ve bugün aldığımız karar çerçevesinde kimsenin ekonomimizin verileriyle oynayacak spekülasyonlara gitmemesi uyarısında bulunuyorum. Bugünlerde aldığımız kararlar ne olursa olsun son ana kadar vazife başında olan bir hükümetimiz vardır ve hiç kimse ekonominin iç dengeleriyle oynamaya da kalkmasın." dedi. 

AK Parti MYK'nın 22 Mayıs Pazar günü olağanüstü kongreye gitme kararı aldığını ve kongrede genel başkanlık için aday olmayı düşünmediğini bildiren Davutoğlu, şu açıklamaları yaptı:

" - Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Benim bu kararı almamda herhangi bir şekilde hissettiğim bir başarısızlık duygusu ya da tarafımca atılmış bir adımdan duyulmuş bir pişmanlık söz konusu değildir. Yaptığım görevi hakkıyla ve onurumla yaptım.

- Kim ki partimizde bir gedik açmaya, kim ki şu veya bu olay sebebiyle partimizden yolunu ayırmaya kalkarsa onun karşısında önce ben dururum. Bu süreçte hiç kimsenin şu veya bu gelişmeden rahatsız olduğu gerekçesiyle partide bir ayrışmaya izin vermemesi talebinde bulunuyorum.

- Türkiye'ye bu tehditler söz konusuyken, içeriden ve dışarıdan birçok hain şebeke faaliyet içindeyken şunu belirtmek isterim, evet bu şartlarda olağanüstü kongrede aday olmayacağım ama AK Parti milletvekilliğim ve AK Parti'nin neferi olarak yürütmekte olduğum siyaset ve demokrasi mücadelesini son ana kadar sürdüreceğim.

- Ne gelişme olursa olsun ben verdiğim söze sadığım. Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim ve bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Cumhurbaşkanımızın onuru, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı olarak hem benim dava arkadaşım olarak onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur. Onun ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder.

- Biliniz ki Hazreti Mevlana'nın torunu olarak sevgi dışında yüreğimde hiçbir şey yok. Kimseye sitem, öfke, kırgınlık taşımıyorum."