BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

İşte AK Parti'nin İstanbul'daki oy hedefi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 24 Haziran seçimlerinde İstanbul'daki oy hedeflerinin yüzde 60 artı 1 olduğunu söyledi.

Abone ol

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 24 Haziran seçimlerine dikkat çekerek, “İstanbul’da gerçekten çok çalışarak, 2.5 aylık süreçte gece gündüz yaptığımız çalışmalarla, Haziran seçimindeki hedefimiz yüzde 60+1. İnşallah bütün İstanbul teşkilatımızla, bütün milletimizle beraber hedefliyoruz” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı olarak 24 Haziran seçiminde iddialı olduklarını belirterek, "Göreve başladığımız kısa süre içerisinde geceli gündüzlü bir çalışma sürecimiz var. Bizim insanlara temas etme ve birlik olma noktasında eksiğimiz yok. Sahada 35 bin aktif teşkilat mensubumuzla çalışıyoruz. Seçim için ciddi bir efor sarf edip hedefi gerçekleştirmek için bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Seçim döneminde sandıklarla alakalı 250 bin kişilik bir yapılanmamız var. Hedefimize ulaşma anlamında bir zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum." dedi.

Şenocak, 6 Mayıs'ta gerçekleştirilecek AK Parti İstanbul İl Kongresi öncesi düzenlediği basın toplantısında, İstanbul ölçeğinde teşkilatlarda yenilenme, kadroları gençleştirebilme ve siyasete girmek isteyenlere yol açma adına bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ederek, bütün ilçe başkanlarıyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığını, belediye başkanlarıyla, il yönetim, yürütme kurulu üyeleriyle ve milletvekilleriyle görüştüklerini anlattı.

27 İLÇE BAŞKANI DEĞİŞTİ... Kısa süre içinde başarılı çalışma yaptıklarını dile getiren Şenocak, "İstişare yaparak 27 ilçe başkanıyla ilgili değişim kararı aldık. Bunun sonucunda 27 ilçede kongrelerde yeni arkadaşlarla yola devam etmeye karar verdik. Görev değişikliği dedik adına, çünkü o arkadaşımız da kongre günü akşamına kadar mevcut arkadaşımızın başkanlığında gidilen bir seçim süreci yaşadı. Bu kadar değişikliğin olduğu bir yerde tek liste halinde İstanbul'daki kongrelerimizi bitirdik. Sadakat, teslimiyet, samimiyet, AK Partili olmanın ruhunu bir kez daha İstanbul teşkilatı olarak yine yansıttık. İlçe başkanlarımız ve diğer arkadaşlarımızın katkılarıyla her bir kongremiz bir bayram havasında geçti. İstanbul teşkilatı olarak 39 ilçemizde Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları kongre süreci tamamlandı." diye konuştu.

DEĞİŞENLERİ BİR KENARA ATMADIK... Şenocak, ilçe yönetimlerinde temsil anlamında kadın ve genç sayısına dikkat ettiklerini belirterek, "27 kişide değişikliğe gitmek demek onları kenarda tutmak demek değil. Belki bu arkadaşların bir çoğunu belki il yönetiminde değerlendireceğiz, milletvekili aday adaylığı olanlar var. Değişik kademelerde her birinden istifade edeceğiz. Süreç içinde çok değerli arkadaşlarımızı partimizin içine dahil ettik, siyaset yapmayan, hayatında ilk kez siyasete bulaşan arkadaşlarımızla beraberiz." dedi.

HEDEFİMİZ YÜZDE 60+1... AK Parti İstanbul İl Kongresi'nin tanıtımı için sosyal medyada ve açık alanlarda tanıtımların devam ettiğini bildiren Şenocak, şöyle devam etti: "6 Mayıs Pazar günü seçim manifestomuzun da açıklanacağı İstanbul İl Kongremize tüm halkımızı davet ettik. 'Nasıl gelebiliriz?' diye çok talep geliyor şu anda. Ciddi bir teveccüh var. Biz de inşallah o gün oradaki imkanlarımızı seferber ederek halkımızı genel başkanımızla Cumhurbaşkanımızla buluşturacağız. Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapacağız kongremizi. Geceli gündüzlü çalışan bir ekibimiz var. Teşkilatımızın her kademesiyle ciddi çalışma var. 2 milyon 350 bin üyeyle İstanbul'a hakim olan bir teşkilatız. Önümüzdeki süreçte de üye sayımızı artırarak devam ettireceğiz. Pazar günkü kongre partimiz için büyük önem arz eden, tarihe bir not düşürecek bir kongre olacak. İlçe teşkilatlarımızda kendini yenileme adına nasıl yeni arkadaşlar sürece dahil edildiyse pazar günü yapacağımız il kongresinde de yeni arkadaşlarla gücümüze güç katacağız. Hızlı uygulama yapabilen, biraz daha gençleşmiş bir teşkilatla yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki 2 seçimde de istediğimiz doğrultuda galip gelebilmek adına çok çalışacağız. Her seçimdeki iddiamız 'Hep galibiyet'. 24 Haziran seçiminde de sandıkları patlata patlata geleceğimizden en ufak bir şüphemiz yok. Çok iddialıyız. İstanbul'daki hedefimiz yüzde 60+1.Göreve başladığımız kısa süre içerisinde geceli gündüzlü bir çalışma sürecimiz var. Bizim insanlara temas etme ve birlik olma noktasında eksiğimiz yok. Allah çok çalışana verir.

SAHADA 35 BİN PARTİ MENSUBU ÇALIŞIYOR... Sahada 35 bin aktif teşkilat mensubuyla çalıştıklarını dile getiren Şenocak, "Kongre sonrasında Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) çalışmaları başlayacak. Seçim için ciddi bir efor sarf edip hedefi gerçekleştirmek için bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Seçim döneminde sandıklarla alakalı 250 bin kişilik bir yapılanmamız var. Hedefimize ulaşma anlamında bir zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum." ifadelerini kullandı. 

SAHADA KENDİ ANKETİMİZİ YAPIYORUZ... AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, soruları yanıtlarken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Mayıs'ta açıklanacak manifestonun ülke tarihi açısından önemli mesajlar içereceğini vurguladı. Şenocak, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kongreye katılımına ilişkin bir soruya, "Gelecek, programında var. Orada başka bir sürpriz de var inşallah." karşılığını verdi.

İstanbul için bir anket yaptırıp yaptırmadıkları konusundaki soru üzerine Şenocak, "Muhakkak yaptığımız anketler var. Anketlerin yanında bir de bizim sahadaki kendi anketlerimiz var. Biz sadece seçimden seçime sahaya inen bir teşkilat olmadık. Biz saha temasını hiçbir zaman kesmeyiz. Burada insanların verdiği olumlu olumsuz tepkiyi anlıyoruz. Sahaya çıktığımızda bir tokalaşmada karşı tarafa bıraktığımız izlenim ya da onun bize verdiği enerji sandıkta ne demek istediğini anlatıyor." dedi. 

METAL YORGUNLUĞU MU VARDI?.. Bayram Şenocak, koydukları hedef doğrultusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizerek, "Metal yorgunluğu muydu oy oranlarını düşüren?" sorusuna, "Adına rehavet diyemeyiz belki ama muhakkak eksik çalıştığımız noktalar olabilir. Belki daha fazla enerji vermesi gereken arkadaşları sürece dahil etmek gerekiyordu." yanıtını verdi.

YÖNETİMDE KADINLARIN ORANI YÜZDE 30... Kadroları gençleştirdiklerini ve teşkilata farklı bir sinerji getirdiklerini kaydeden Şenocak, yeni seçilen ilçe başkanlarının yaş ortalamasının 42-43, ilçe yönetimlerinde kadın oranının yüzde 30 olduğunu ve pazar günü kongresi yapılacak il yönetimindeki kadın oranının da yüzde 30 olacağını söyledi.

İSTANBUL'DAN BİN 400 BAŞVURU OLDU... Şenocak, milletvekili aday adaylığı için İstanbul'da bin 400'e yakın başvuru geldiğini belirterek, kongrenin ardından temayül yoklamalarının yapılacağını bildirdi.

KAYBEDECEK 1 DAKİKAMIZ BİLE YOK...  Bayram Şenocak, seçime kadar gece gündüz çalışacaklarını ifade ederek, "Biz teşkilatımıza 20 saat esaslı çalışmayı söyledik. Bizim kaybedecek 1 dakikamız dahi yok. Sadece kadınlara biraz daha toleranslı davranıyor, onları 15 saat diliminde tutmaya çalışıyoruz." dedi.

YÜZDE 60+1'E NASIL ULAŞACAKLAR... "Yüzde 60+1 hedefine nasıl ulaşmayı düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Şenocak, "Yeni oy kullanacak seçmenlerimiz var. Genç seçmenlerle çok ciddi temas halindeyiz. Ülkedeki diğer siyasi partilere oy veren kardeşlerimizin de oyuna talibiz. Bu ülkenin bekası için, huzurun, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin daha da pekiştirilebilmesi ve güçlü bir Türkiye için ittifak yaparak seçime gidiyoruz." diye konuştu.