BIST 9.569
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.473,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte AK Parti'nin elindeki son anket!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım ile ilgili yapılan son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım seçimleriyle ilgili yaptıkları son ankette tek başına iktidar olacak oy oranını yakaladıklarını söyledi. Şahin, koalisyon ihtimalinde ise AK Parti'nin yine iktidarın büyük ortağı olacağını ileri sürdü.
 
Şahin, Safranbolu'da düzenlediği basın toplantısında, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a yönelik saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Saldırının basına yönelik şiddetin son halkasını oluşturduğunu ifade eden Şahin, Ahmet Hakan'ı uzun yıllardır tanıdığını söyleyerek, "Onu yakından tanıyan bir kişi olarak bu saldırı beni ayrıca üzmüştür" diye konuştu.
 
"ANKETLER TEK BAŞINA İKTİDARI GÖSTERİYOR"
 
1 Kasım'daki genel seçimde AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini savunan Şahin, tekrar bir koalisyon ihtimalinde AK Parti'nin yine koalisyonun büyük ortağı olacağını söyledi. Sorumluluğun bu nedenle 1 Kasım sonrası yine AK Parti'de olacağını ifade eden Şahin, ellerindeki son anketin 1 Kasım akşamı AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olacağını gösterdiğini ileri sürdü.

YSK'NIN SANDIK KARARI
 
YSK'nın sandık taşıma taleplerinin reddine ilişkin kararıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Şahin, şunları söyledi:
 
"Hukuki bir görüş ortaya koymuştum ama 'nihai kararı YSK verecek' demiştim. Aslında bu konuyla ilgili 2 görüş var. Biri yasada bu imkanı sağlayan bir düzenlemenin olmaması ki ben ona katılıyorum. Bu artık gündemden düşmüştür. 7 Haziran seçimleri nasıl yapılmışsa 1 Kasım da öyle olacaktır. Güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri almalıdır."
 
"SURİYE KONUSU, TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA BİR SORUN DEĞİLDİR"
 
"Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi"ne ilişkin değerlendirmesi de sorulan Şahin, Putin'in soğukkanlı ve serin kanlı hareket edeceğini söyleyerek, "Türkiye olarak Rusya ile ciddi bir sorunumuz yoktur. Suriye konusu Türkiye ile Rusya arasında da bir sorun değildir" diye konuştu.