BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL

İşte AK Partili Boynukalın'ın yeni görevi!

Hürriyet'e yönelik saldırı ile gündeme gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Abone ol

Hürriyet'e yönelik saldırı ile uzun süre gündemde olan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Kamudaki üst düzey atamalara ilişkin üçlü kararname bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, Bilim ve Teknoloji ile Enerji bakanlıklarına üst düzey atamalar yapıldı.

Hürriyet'e yönelik saldırı ile gündeme gelen AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Atamalar içinde en dikkat çekici olanı Hürriyet'e yönelik saldırı ile gündeme gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın oldu. Hürriyet gazetesine yönelik saldırı sırasında ve sonrasın yaptığı konuşma ile tartışılan eski AK Parti İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın'ın Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak atanacağı öne sürülüyordu. O iddia gerçek oldu ve Boynukalın üçlü kararname ile bakan yardımcısı olarak atandı. Atama, 'ödül gibi görev' olarak yorumlandı.

SALDIRI SORUŞTURMASINDA ŞÜPHELİ

Hürriyet'e saldırıyı "Dokunulmazlığı kaldırdık. Bu dokunulmazlığı kaldırmamızda teşkilatlarımızdaki enerjiyi arkamızda hissetmemiz rol oynamıştır" diye savunan Abdurrahim Boynukalın'ın Ahmet Hakan ve Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e yönelik "Bunlar dayak yememişler hiç" dediği görüntüler de ortaya çıkmıştı. Boynukalın, milletvekilliği sona erince saldırı soruşturmasında şüpheli olarak ifade vermişti.

SEÇİM HÜKÜMETİ BAKANLARINA YENİ GÖREV

Seçim hükümetinde bakan olarak görev alan bazı isimlere de yeni görevler verildi. Seçim hükümetinin İçişleri Bakanı ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk ise İçişleri Bakan Yardımcısı oldu. Seçim hükümeti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alabyun da Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın yardımcısı oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Doç. Dr. Hasan Aili Çelik, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı'na ise Orhan Erdem atandı. Erdem vekil adaylığı için aynı görevden istifa etmişti.

GÖKALP'İN YERİNE BAĞLI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, geçen ekim ayında Türkiye'nin ABD Çalışma Müşaviri olarak atanmıştı. Gökalp İlhan'ın yerine ise
Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Selim Bağlı atandı.