paranoyak olmuşsunuz siz arkadaşım. en kısa zamanda bi pskologa baş vurmanız lazım. psikologun da yapacak pek bir şeyi yoktur. zaten sizi derhal psikiyatriste gönderecektir..
GÜNDEM
14 Aralık 2010 Salı 12:348 Yorum15129 okunmaAİHM, HADEP'in kapatılmasına ilişkin davada Türkiye'yi haksız buldu.
- Haber
Anayasa Mahkemesi'nin 2003 yılında kapattığı HADEP tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Ankara'ya karşı açılan davanın kararı açıklandı. AİHM kararında Türkiye'yi haksız buldu ve 24 bin Avro tazminat ödemeye mahkum etti.
AİHM kararında Ankara'yı haksız buldu ve Türkiye'nin 24 bin Euro maddi tazminat, iki bin Euro da mahkeme masrafı ödemesini kararlaştırdı. Mahkeme HADEP üyelerinin dava açarken kullandıkları tezlerin hiçbirine gerekçeli kararında yer vermedi. Gerekçeli kararda yer alan tek unsur ise Türkiye'nin PKK ile HADEP arasındaki ilişkiyi yeterince kanıtlayamadığı oldu.
Mahkeme geçtiğimiz yıllarda İspanya'da Bask bölgesinde kurulmuş olan milliyetçi parti Batasuna'nın 2008 yılında ayrılıkçı örgüt ETA ile organik bağları olduğu için kapatılmasını doğru bulan bir karara imza atmıştı. Dolayısı ile bir terör örgütü ile ilişkisi kanıtlanan bir partinin kapatılması mahkeme tarafından uygun görülmüştü. Bu yüzden Türkiye'nin HADEP-PKK ilişkisini tam olarak kanıtlayamadığı gerekçeli kararda yer aldı.
'KÜRT PARTİSİ OLDUĞUMUZ İÇİN KAPATILDIK'
HADEP, "PKK'ya yardım ve yataklık ettiği" gerekçesiyle 13 Mart 2003 tarihinde yasaklanmış ve 46 üyesine siyasi yasak getirilmişti. HADEP Genel Sekreteri Ahmet Turan Demir ile partinin değişik kademelerinde yöneticilik yapan 28 üyesi karara karşı 2003 ve 2004 yıllarında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Ankara'dan davacı olmuştu. HADEP tarafından yapılan şikayette, kapatma kararının aslında Milli Güvenlik Kurulu tarafından alındığı ve Anayasa Mahkemesi'nin bu kararın etkisi altında kaldığı öne sürülmüştü. Kapatma kararıyla ifade ve örgütlenme özgürlüklerinin ihlal edildiğini savunan davacılar, HADEP'in "Kürt partisi" olarak algılandığı için kapatıldığını ve bu nedenle kendilerine etnik ayrımcılık yapıldığı tezini de kullanmıştı.













paranoyak olmuşsunuz siz arkadaşım. en kısa zamanda bi pskologa baş vurmanız lazım. psikologun da yapacak pek bir şeyi yoktur. zaten sizi derhal psikiyatriste gönderecektir..

heybeliada ruıhban okulu niye yasaklandı herkes arştırsın bunlarda misyonerlik hizmetleri serbest ülkemiz insnalarına kendi dinlerini yani hristyanlığı anlatıyorlar,diğer taraftan ajanlık yapıyorlardı..vs.adamlar Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kabul etmiyor ama rumlara limanların açılmasını istiyor bu kadar pervesız,küstah,riyakar insanlar

GÜNDEMTefecilik artık tarihe karışıyor!Hükümet, 1983’te çıkarılan kararname ile ‘ikrazatçılık’ yapanların faktoring veya leasinge geçmeleri için 6 ay süre tanıyacak
DİĞERKavgada bağırsakları döküldüÇöplerden hurda ve kağıt toplayan iki kişinin arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce taraflardan biri bıçağıyla dehşet saçtı.
GÜNDEMBabacan yeni bir uygulamayı açıkladı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni bir alanın önünü açtıklarını, duyurdu. Babacan, yeni uygulamanın ayrıntılarını anlattı.
DÜNYAİşte Hıristiyanlığı bitirecek İncilİran'da Devrim Muhafızları ile bağlantılı site Türkiye’nin elinde bulunan Barnabas İncili'nin Hıristiyanlık dinini çökerteceğini ileri sürdü
DİĞERBöyle olay ne görüldü ne duyuldu!Kalp krizi geçiren eşine kalp masajı yapılırken kendisi de kalp krizi geçirdi. İşte o yürek burkan haber...
3.SAYFAGenç kızı tuzağa düşürüp taksitle sattılarAnraka'Da tuzaklarına düşürdükleri kadınları satan çeteye düzenlenen operasyonla 27 kişi gözaltına elindi
DİĞERMalatya'da korkutan deprem!Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































