BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  DÜNYA

İşte Afrika'yı kurtaracak para miktarı

Milyonlarca insan Afrika'da açlık ve susuzluk nedeniyle ölümün pençesinde. Peki bu insanları kurtaracak para miktarı ne kadar?

Abone ol

Afrika'da yaşanan felaket yardımların eksik kalması nedeniyle aşılamıyor. Milyonlarca insan Afrika'da açlık ve susuzluk nedeniyle ölümün pençesinde. Peki bu insanları kurtaracak para miktarı ne kadar? BM yaşanan krizin toparlanması için acil bulması gereken parayı açıkladı.

BM, Doğu Afrika'daki açlık krizinde daha en kötü durumla karşılaşılmadığını ve küresel çapta kitlesel bir müdahale olmaması durumunda, yüzbinlerce kişinin hemen açlık ve ölümle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

BM'nin acil yardım koordinatörü yardımcısı Catherine Bragg, uluslararası topluma hayatların kurtarılması için acil 1,3 milyar dolar yardım çağrısında bulundu.

Bragg, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, "Her gün önemli" diyerek, şimdiye kadar on binlerce kişinin öldüğünü tahmin ettiklerini ve yüzbinlercesinin de hemen açlık ve ölüm tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Açlıktan daha fazla can kaybının önlenmesi için harekete geçilebileceğini ve ölümün eşiğindekilerin hayatlarının kurtarılabileceğini kaydeden Bragg, yeni yardımların dağıtılmaması durumunda gelecek dört ya da 6 hafta da kıtlık ve açlığın Somali'nin güneyindeki tüm bölgelere yayılacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

ABD'NİN GIDA YARDIMLARINI KESME ZAMANI DEĞİL

Öte yandan, merkezi ABD'de bulunan yardım örgütleri yetkilileri de Afrika Boynuzu'ndaki açlık sorunun Ekim ayında yağışların olmaması durumunda oldukça ağırlaşacağını belirterek, Amerikalı milletvekillerine yardımlarda kesintiye gidilme zamanı olmadığı uyarısında bulundu.

Yardım örgütleri yetkilileri, Somali, Kenya, Etiyopya ve Cibuti'yi kapsayan bölgede 12 milyon kişiyi etkileyen kıtlık sorunun yayılması endişeleri sırasında, ABD kongresinde bütçe açığının azaltılması çalışmalarında uluslararası kalkınma birimi USAID'in bütçesinde kesintiye gidilmemesi çağrısı yaptı.

Temsilciler Meclisi tahsisat komisyonunun, 2012 mali yılı için USAIDS'in ödeneğinde yeni kesintiler önerdiği kaydediliyor.