BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  GÜNCEL

İşte adam olacak çocuk

13 yaşında... Aile bütçesine katkı sağlamak için boyacılık yapıyor. Boyacı çocuk öyle bir şey yaptı ki herkes onu alkışladı.. İşte adam olacak çocuk...

Abone ol

Aslında ona adam olacak çocuk desek belki de yersiz olur... Çünkü o çoktaaan adam olmuş. Nasıl derseniz, hikayeyi okuyun..

Hakan Peker. 13 yaşında... Dilenci çetesinin kanca attığı birçok akranının aksine dilenmiyor, alın teriyle para kazanıyor... Üstelik karşısına çıkan tomarca parayı elinin tersiyle itecek; sahibine verecek kadar doğru ve dürüst bir çocuk.

Şimdiden ailesinin sorumluluğunu üstlenmiş Hakan. Manisa'da ayakkabı boyacılığı yapıyor, aile bütçesine katkı sağlıyor... Boya yaparken İnciraltı Kıraathanesi önünde bir cüzdan buldu Hakan. Ve hiç tereddütsüz garaj yakınında bulunan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne götürdü.
Üstelik cüzdanın kapağını açmadı, içinde ne var ne yok bakmadı bile...


Aile bütçesine katkı için ağabeyi Mustafa ile boyacılık yaptıklarını anlatan Hakan Peker, beraber çalıştığı ağabeyiyle cüzdanı karakola teslim etti. Karakoldakiler de sahibi Necati Aydınoğlu'na, içinde yaklaşık 500 bin TL nakit para, nüfus cüzdanı ve kredi kartlarının bulunduğunu cüzdanı teslim etti. Cüzdanına kavuşan Necati Aydınoğlu (54) bayram arefesinde teslim cüzdanını eden çocukları ödüllendireceğini söyledi.

POLİSLERDEN BAYRAM KIYAFETİ

Manisa Emniyet Müdürü Yardımcısı Hasan Onar, gazetecilere yaptığı açıklamada, örnek davranışlarından dolayı polislerin çocukların bayramlık kıyafetini temin edeceklerini söyledi.

Onar, Manisa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yaz boyunca düzenlenen etkinliklere katılan iki kardeşin bu örnek davranışının kendilerini çok duygulandırdığını dile getirdi.

İŞTE BOYACI HAKAN..


15 YAŞINDAKİ KIZI ERKEKLERE PAZARLADILAR

[PAGE]

Antalya'da küçük yaşta kıza zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen üç kişi yakalandı. Zanlılardan ikisi tutuklandı. 15 yaşındaki kızı zorla onlarca erkeklere azarlayanlardan biri kadındı.

Santral Mahallesindeki bir evde Fuhuş yaptırıldığı İhbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, eve baskın yaptı. Baskında, Salihe K. (55) ile üvey oğlu okey (20) ve Metin P. (35) gözaltına alındı.

Zanlıların 15 yaşındaki E.T 'ye zorla Fuhuş yaptırdıkları ve irtibatlı oldukları başka kadınlara da evde Fuhuş yaptırdıkları öne sürüldü.



Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Bir ayağı alçıda olduğu için yürüyemeyen Salihe K, diğer zanlılar Metin P. Tamam ve tarafından taşınarak polis aracına bindirildi. Zanlılardan Salihe K. ve Metin S. tutuklanırken, OK Savcılık tarafından serbest bırakıldı.

KADIN DİŞ HEKİMİ GASPÇININ HAKKINDAN GELDİ

[PAGE]

Antalya'da bir diş hekimi, tedavisini yaptırdıktan sonra bıçakla parasını gasbetmeye çalışan kişiyi, etkisiz hale getirerek yakalattı.

ÖNCE DİŞLERİNİ YAPTIRDI SONRA GASPA KALKTI

Deniz Mahallesi 148. Sokak'ta bulunan kadın diş hekimi muayenehanesine gelen Adem İ. (26) dişlerine dolgu yaptırdı. Tedavinin ardından muayenehanenin Dinlenme Odasında bir süre bekleyen zanlı, Diş Hekimi F.S 'yi yanında getirdiği bıçakla tehdit ederek para istedi.

ÖNCE KİTAPLA KAFASINA VURDU SONRA YUMRUKLADI

Zanlıya, kendisine verecek parası olmadıgını söyleyen doktor, önce kitapla kafasına vurduğu zanlıya yumruk attı.

Doktorun ile yardımcısının bağırmalarından aldığı darbelerden ve paniğe kapılan zanlı, muayenehaneden kaçarak sokağa çıktı. Doktorun ve yardımcısının takip ettiği zanlı, vatandaşlar tarafından yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diş hekiminin elinden hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

RUS TURİSTİN CESEDİ FALEZLERDE BULUNDU

[PAGE]

Antalya'da, Karaalioğlu Parkındaki falezlerde, bir Rus turistin cesedi bulundu.

Karaalioğlu Parkı'nda gezintiye çıkan vatandaşlar, falezlerin alt kısmındaki kayalıklarda bir kişinin hareketsiz durduğunu görerek polise haber verdi. Falezlere, denizden botla deniz polisi, da itfaiye ekipleri ve 112 acil karadan sağlık görevlileri gönderildi.

Kayalıklara ulaşan deniz polisi ekipleri, iki ya da üç gün önce falezlerden düşerek hayatını kaybettiği belirlenen bir kişinin cesediyle karşılaştı. Deniz polisi ve itfaiye ekipleri, torbaya koydukları cesedi denizden yüzerek bota çıkardı.

Botla Antalya Yat Limanı'na getirilerek karaya çıkarılan cesette yapılan incelemede, cep telefonu ve iki pasaport çıktı. Pasaporttan isminin Mihail Missin (47) olduğu belirlenen turistin cesedi Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Diğer pasaportun Rus turistin eşine ait olduğu belirtildi.