BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,02
HABER /  DÜNYA

İşte 20 çocuğun katili

Amerika'da bir ilkokula düzenlediği saldırıda 20'si çocuk 26 kişiyi öldüren Adam Lanza hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor

Abone ol

ABD'nin Connecticut eyaletinde saldırının düzenlendiği Newtown kasabasında geniş güvenlik önlemi alan polis, okulun yakınlarına gazetecilerin ve vatandaşların girmesine izin vermiyor.

Sandy Hook İlkokulu'na giden yollarda kontrol noktaları kuran Connecticut eyalet polisi, olay yerinde çalışmaların halen devam ettiğini belirterek, bölgeye girişlere izin vermiyor.

Polisin okuldaki incelemeleri ve delil toplama çalışmalarının sürdüğü ifade ediliyor. Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, olay yerinde 3 silah ele geçirildi.

ANNESİNİ ÖLDÜRMEYE GİTTİ 

Saldırganın okulda öğretmen olan annesi ile 6 yetişkin ve 20 öğrenciyi öldürdüğü, ardından da intihar ettiği kaydedildi. İkinci bir cinayet mahallinden söz eden yetkililer, bu yeri ve öldürülen kişinin kimliğini ise açıklamadı.

Saldırganın kimliği ve yaşı da net olarak açıklanmazken, ABD basını saldırganın 20 yaşındaki ''Adam Lanza'' olduğunu bildirdi. Saldırının hemen ardından yapılan yayınlarda ise saldırganın isminin Ryan Lanza olduğu belirtilmişti. Daha sonra bu kişinin olayla ilgili gözaltına alınan zanlının ağabeyi olduğu açıklandı. 

Saldırganın ağabeyinin polis tarafından sorguya alındığı ancak olayla doğrudan ilişkisinin olup olmadığının henüz tespit edilmediği ifade edildi.

Olayı gerçekleştiren saldırganın ailesiyle sorunları olabileceği ancak bunun henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

ABD ve uluslararası basın kuruluşlarının bölgede bekleyişi sürüyor. Sandy Hook İlkokulu'na giden caddenin karşısında polisin izin verdiği bölgede çekim yapabilen basın mensupları, gelişmeleri canlı yayınlarla iletiyor. Bazı televizyonlar da helikopterden canlı yayın yapıyor.

KAYIPLARI İÇİN DUA ETTİLER 

Hayatını kaybedenlerin anısına kasabadaki iki kilisede tören düzenleniyor. Kilislerdeki törenlere gazetecilerin girmesine izin verilmiyor.

Bu kiliselerden biri olan Newtown United Methodist'te düzenlenen törene katılan kasaba sakinleri, kurbanlar için dua ettiler. Kilise girişinde gazetecilere açıklama yapan bazı kasaba sakinleri, olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını ve bu saldırıya anlam veremediklerini söyledi.