BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91

İstanbul'un orta yeri sinema

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş merakla beklenilen ve vizyona girdikten sonra büyük ilgi uyandıran “ New York’ta Beş Minare” isimli filmin İstanbul çekimlerinde kullandığı Peninsula terasıyla dikkatleri çeken İstanbul

İnternet haber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş merakla beklenilen ve vizyona girdikten sonra büyük ilgi uyandıran “ New York’ta Beş Minare” isimli filmin İstanbul çekimlerinde kullandığı Peninsula terasıyla dikkatleri çeken İstanbul Golden  City Oteli kaleme aldı.
 
Daha önceki Pera Palace Oteli ile ilgili yazmış olduğum yazıda da ifade ettiğim şairin dediği gibi “Kelimelerin kifayetsiz kaldığı” yeri anlatan en güzel resim İstanbul olsa gerek.



İstanbul tarihi ve kültürel açıdan değeri, ne kitaplara ne filmlere nede kartpostallara sığardile kolay onca yaşanmışlık, her sokağında ayrı bir öykü ve bize rağmen İstanbul koca şehir heybetli, tutkulu, büyülü, dünyanın neresine giderseniz gidin özlenen, vazgeçilmeyen tutkun bir şehir.



İşte böyle bir şehir, yine alışık olduğu sahneleri New York’ta Beş Minare filminin görsel büyüsü olarak sinema seyircisiyle beyaz perde de buluştu.


 
Beyaz Perde de İstanbul ve New York Karşı Karşıya
 
Filmin yorumu, filmi izleyen sinema seyircisine ait . Filmin ilerleyen sahnelerinde New York’tan İstanbul’a süren serüvende, İstanbul Golden City Otel Logosundan tüm tarihi yarım adayı gözler önüne seren buluşma sahnesinde Peninsula Restaurant’ın manzara terasından İstanbul apayrı bir renk katmış beyaz perdeye…


 
İstanbul Golden City Otelin Öyküsü
 
Yurdumuzun birçok turistlik bölgelerin de çekilen filmler o bölgelerdeki konaklama yerlerinin de kaderini etkileye biliyor. Bunun örneklerine Kapadokya dan Mardin’e bir çok noktada şahit olduk. İşte Golden City Otelde,  New York ta Beş Minare Filmindeki etkileyici sahnesiyle özellikle İstanbul’u görmek ve konaklama yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerinde ilgi odağı olacak kanaatindeyim.


 
2010 yılı Mart ayında hizmete giren İstanbul Golden City Otel  yeni oteller bölgesi olmaya aday Karaköy Perşembe Pazarı bölgesinde  hizmete girdi.
Ve bölgede zincir otellerinde yatırım için yer aramasın da teşvik edici bir örnek oldu.


 
Yatırımcı Sezai Şenyuva, çok geniş fizibilite raporlarıyla ilerleyen yılların analizlerini en ince ayrıntısına kadar yaparak, profesyonel bir ekiple sağlam bir temele oturtturulmuş ve disipline olmuş sıcak ve sevimli butik otel tadında, sadeliğin içerisinde ayrıntıların yaşatıldığı bir aile otelini misafirlerinin beğenisine sunmuş.


 
İstanbul Meraklılarının Adım Adım Arşınladığı Bir Bölgenin Tam Ortasındayım
 
Azap kapısı diye bilinen caddenin başlangıcı ızdırap anlamında değil bir tür deniz piyadesi olan ’’azeb’’ den gelmiştir. Osmanlı deniz kuvvetleri buradan Kasımpaşaya uzanan bölgeyi üs olarak tercih etmiş.
Mimar Sinanın eserlerinden birisi olan Sokullu Camii, hemen yanındaki İstanbulun su tesisatıyla yakınen ilgilenmiş padişahımız  I.Mahmut un annesi Saliha Sultanın ismini alan Saliha Sultan çeşmesi ve hakkında çeşitli rivayetler bulunan Arap camii, Kurşunlu han, Bereketzade Camii ve medresesi, Fatih bedesteni, bölgede bulunan tarihi eserler arasında dikkatleri çekerken tünelden biraz ilerleyince artık kullanılmayan Zülfaris sinagogu, Selanik Pasajı'nın diğer ucunda da Karaköy meydanına ulaşıyorsunuz.


 
Gelişimin Yeni Trendi Bir Bölge
 
Taksim-Yenikapı metro hattı Haliç üzerinden Golden City Otel önünden geçerken meşhur Galata port projesi faaliyete geçmesiyle bölgeyi canlandıracaktır. Metro çalışması bitikten sonra otelin önünden boğaza ve karşı kıyıya Haliç üzerinden ulaşım sağlamak istiyoruz diyen genç yönetin kurulu başkanı Egemen Şenyuva “Alper bey dileyen misafirlerimize şu anda da 100 m ilerideki iskeleyi kullanarak bu imkanı sunuyoruz” diyor ve  geleceğe dair birçok önemli ayrıntıyı da benimle paylaşıyor.
 


İnternet Satış Kanalları Yeni Projelerde Yer Almamızı Sağladı
 
Otelin genel müdürü Furkan Altındağ’ın büyük portalları iyi kullanarak (GDS) kanalları sayesinde Amerika da bulunan radikal media Inc İstanbul için yapacağı çekimler için oteli tercih etmesine sebep oldu. Sting, Britney spears,Bon jovi gibi yıldızların konser ve klip çekimlerini,HBO ve ABC kanallarına diziler çeken bir kuruluş.Keza Avusturyadan Creative Industries reklam ajansı tüm ekibiyle birlikte Galata fest .2010 için otelde konakladı. Yine GDS kanalları üzerinden Amerika’dan FINCA international ,yıllık toplantıları  gerçekleştirmek için bu oteli tercih etti.


 
Kendimizi Represent Ettik ve Nokta Atışları Gerçekleştirdik
 
İnternetin gücünü çok iyi kullanıp çok hızlı bir şekilde istediğimiz noktalara ulaşıp arz ve talebe en doğru şekilde cevap verdik karşı taraf önce size güvenmeli bu güven sağlandıktan sonra her şey daha güzel olur ve her gelen misafir rezervasyon yapmadan önce internet üzerinden otel tercihi yaparken önce otelin yorumlarını okur ve biz bu noktada Otelimizde konaklayan misafirlerimize kaliteli hizmet sunarak, konuk yorumlarının başarı grafiğini üst seviyeye ulaşmasını sağladık.

Amozonlarda Bir Kelebek Kanat Çırpsa …
 
Kelebek etkisi adlı filmde Amazonlarda bir kelebek kanat çırpsa Avrupada fırtına kopabilir, otelcilikte de ufak bir jest , zeka ürünü bir hizmet, misafirinize gösterdiğiniz samimiyette ülkesine döndüğünde olumlu yada olumsuz yapacağı yorumlarla kitlelere ulaşmasında önemli bir etken olacaktır. Siz işinizi doğru yapıp misafirinizi memnun bir şekilde evine uğurladığınızda hem otelin adına hem de ülkeniz adına faydalı bir hizmeti yerine getirmiş olursunuz.


 
Bu Kadar Ayrıntı Yeter Peninsula da Muhteşem Manzara Beni Bekliyor
 
Ve Terastayım…
 
Otelin yönetim kurulu başkanı Egemen Şenyuva içten bir karşılama ile otelle ilgili tüm ayrıntıları benimle paylaşırken daha bir çok projeye imza atacağının da sinyallerini verdi. Genç başkana hizmet kalitelerini durmaksızın arttırarak en iyi servis ve ağırlama prensipleriyle oteli ziyaret  edecek olan günübirlik ve konaklamalı misafir memnuniyetini en üst düzeye çıkarak bir İstanbul klasiği olmaları konusunda dilek ve önerilerimi paylaştım. Muhteşem terasta  denizin üstünde bir köşkte İstanbul’dayım dercesine kendimi tarihi yarım adanın büyüsüne bıraktım.


 
Gördüklerim Rüya Değil Gerçekti
 
Galata kulesindeydim, Topkapı sarayında , Ayasofya da, Sultan Ahmet camiinde, Mısır çarşısı  birde bakmışım Eyüp te Piyer Loti de.
Emnönü, yeni camii, Rüstem paşa camii, Kasımpaşa kıyıları, Beyazıt camii, Fener Ortadoks patrikhanesi cabası,  kısacası dört köşe keyifte 360 derece tarihi yarım adanın ortasında denizin üstünde Golden City Otelinin Terasındaydım.



Bir yanda hareketli şehir yaşamı ayrı ayrı kareleriyle dürbünümde balıkçıların oltaları, karşı kıyıya  açılan yolcu gemilerinin güvertesinde oturup simitini, çayını almış insanlar martıların kanatlarında gökyüzüne uzanan bir İstanbul masalı oluyordu.
 
Odalardan İstanbul’un Görüntüsü de  Bir Başka Güzel
 
Tek tek odaları gezmek için katları dolaştığımda hijyen belirli bir şekilde dikkatimi çekti.



Her oda sade, göz yormayan renklerle ve tablolarla döşenmiş. Işıkları kapatıp manzaraya baktığınızda şahane bir tablo sizi bekliyor. Çok lüks ve şatafatlı olmamak ile birlikte yepyeni, alternatif şık bir otel olmuş. 9.Kattaki odalara,odaların baktığı tarihi yapıtların isimleri verilmiş,Fener Orthodox patrikanesi,Golden Horn (Haliç), İstanbul, Galata tower, Hagia Sophia, Topkapı Palace …


 
Özellikle İstanbul’u ziyaret edecek olan yabancı misafirle için farklı bir tercih olacak.

Sevdiklerinizle birlikte konaklama yapmamış olsanız bile, müthiş İstanbul manzarasının eşliğinde güzel bir akşam yemeği için uğrayın derim.
Oteli internet sitesinden inceleyip gitmeden önce rezervasyon yapmanızı öneririm.


 

 
Bu haftaki yazımı noktalarken New York’un Gökdelenlerimi? Yoksa Tarihi Yarım Adanın Büyülü Atmosferinde İstanbul mu? derseniz benim tercihim İstanbul...

Ya sizin ki ?
 
Farklı bir tatil yazısında buluşmak üzere tatil tadında kalın…