BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,32
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İstanbul'un imar yönetmeliği değişti asansör artık zorunlu

İstanbul'un imar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre kat sayısı birden fazla olan konutlarda en az bir asansör zorunlu olacak. Kat sayının 10'un üzerine çıkması ise en az 2 asansör yapılacak.

Abone ol

İstanbul’un İmar Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Buna göre tek bağımsız bölümlü konutların dışında kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılacak, 4 ve daha fazla olan binalarda ise asansör yapımı zorunlu olacak.

Remsi Gazete’de yer alan maddeler şöyle:
Kat adedi birden fazla olan umumi binalarda en az bir adet asansör yapılması zorunludur. Ayrıca, kat alanı 800 m2’den ve bodrum kat dahil kat adedi 3’ten fazla olan umumi binalarda, imar planına göre 10 kat ve üzeri binalarda ise en az 2 adet olmak üzere binanın  durumu ve ihtiyaçlarına göre belirlenecek sayıda asansör yapılması zorunludur.

ASANSÖRÜN GÜÇ KAYNAĞI OLACAK
Bu asansörlerden en az bir tanesinin herhangi bir tehlike anında, arıza veya elektriklerin kesilmesi halinde zemin kata ulaşıp kapılarını açacak, yangına dayanıklı malzemeden yapılmış, kuyu içinde, duman sızdırmaz nitelikte, kesintisiz bir güç kaynağından beslenecek şekilde tesis edilmesi gerekmektedir.”

CEPHELER BİRBİRİNE YAKIN OLMASIN
Ayrıca yapı kitlesinde yani  H,T,L vb. şekilde olan yapıların cephesi birbirilerine 6.00 metreden fazla yakın olamayacak.