BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

İstanbul'un ilçelerinde son anket!

Mahmut Övür, İstanbul ilçelerindeki son anketi yazdı.

Abone ol

Özellikle CHP VE AK Parti kulislerine yakınlığı ile bilinen Sabah si yazarı Mahmut Övür, seçim öncesi yapılan son araştırmayı yazdı. Övür'ün yazısında İstanbul'daki 7 büyük ilçedeki son seçim sonuçları ile birlikte adayların son durumu da yer aldı.

İşte Mahmut Övür'ün yazısındaki önemli ilçelerdeki son durum;

ADALAR
Milletvekili seçiminde AK Parti yüzde 47, CHP 32... 2009 yerel seçiminde ise AK Parti yüzde 43, CHP 45. AK Partili eski başkan Coşkun Özden yüzde 35, CHP'nin mevcut başkanı Mustafa Farsakoğlu ise yüzde 5.7 oranında tanınıyor. Bu durum CHP'nin aday değiştireceğini gösteriyor. En şanslı iki aday; Mehmet Dündar Tıraş, Recep Çalı görünüyor.

ATAŞEHİR
Milletvekili seçimlerinde AK Parti 45, CHP yüzde 37. Son yapılan yerel seçim araştırmasında ise AK Parti 46, CHP yüzde 47 görünüyor. Fark az ama CHP'nin elinde önemli bir aktör var, Belediye Başkanı Battal İlgezdi. Açık uçlu soruda İlgezdi'nin tanınırlık oranı yüzde 50.

AK Parti'nin tanınan ismi ise İlçe Başkanı Nimetullah Topu... Topu'nun bilinmesi seçim kazanmak için yeterli görünmüyor. Ataşehir'le güçlü bağı olan şehir plancısı Gürbüz Kaya adı öne çıkıyor ve daha şanslı görünüyor.

BEYLİKDÜZÜ
Anketlerde AK Parti 49, CHP ise yüzde 40 görünüyor. AK Parti'nin mevcut başkanı Yusuf Uzun'un tanınırlık oranı yüzde 11 civarında. AK Parti'nin aday adayları arasında eski başkanlar Velittin Küçük ve Vehbi Orakçı gibi etkili isimler var. Özellikle bir önceki dönem başkan olan Orakçı'nın AK Parti geleneğinden gelmesi, bölgedeki yatırımlarda imzasının olması şansını artırıyor. CHP'de ise en bilinen isim İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu... Onu İbrahim Mendeşağu izliyor.

BEYKOZ
AK Parti genelde çok güçlü. AK Parti'nin en bilinen ismi mevcut Başkan Yücel Çelikbilek. Ama CHP de umutlu.

EYÜP
Genelde AK Parti 55, CHP yüzde 40... Bu farka rağmen yerelde CHP'nin de şansı var. Çünkü AK Parti'nin mevcut başkanının tanınırlık oranı yüzde 25.

KARTAL
CHP iki puan önde ve bu nedenle AK Parti'nin de şansı var. Ancak CHP'li başkan Altınok Öz'ün tanınırlık oranı iyi; yüzde 23. AK Parti'de ise Mehmet Sekmen Erzurum'a gidince o düzeyde güçlü bir aktör yok. AK Parti güçlü bir isim bulamazsa işi zor.

SARIYER
Araştırmalarda CHP de, mevcut başkan Şükrü Genç de önde görünüyor. Genç'in tanınırlık oranı yüzde 40. AK Parti'de ise tanınırlık açısından iki isim öne çıkıyor: Sedat Özsoy, Şems Çakıroğlu. Tabii AK Parti'de çok iyi eğitim almış, yerel yönetimler konusunda yetkin Uğur Kızılarslan gibi farklı adaylar da var. AK Parti'nin Sarıyer'i alması için adayla birlikte güçlü projeleri öne çıkartacak bir strateji izlemesi gerektiği söyleniyor