BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  GÜNCEL

İstanbul’un geliri ‘tuvalet’te aranıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, gelirlerini artırmak için yeni adım, işte ayrıntılar..

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Belediyenin gelirlerini artırmak amacıyla umumi tuvaletlere yönelik yeni bir proje başlatıyoruz. Belediyenin şirketlerinden Spor A.Ş., İstanbul'daki bütün tuvaletleri devralarak işletmeye başlayacak. Gerekirse tuvalet sayısı artacak. İstenirse özel kişilere mobil tuvalet kiralanabilecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, gelirlerini artırmak amacıyla umumi tuvaletlere yönelik yeni bir proje başlatacaklarını söyledi.

Topbaş, "Belediyenin şirketlerinden Spor A.Ş., İstanbul'daki bütün tuvaletleri devralarak, kendisi işletmeye başlayacak. Gerekirse bunların sayısını artıracak. Şu anda kaç tuvalet var, bunlar ne durumda, tuveletlerin işletmesinden ne kadar gelir elde edilecek bütün bunları araştırıyoruz. Belediye'nin bu operasyonundan ne kadar gelir elde edeceği belli değil. Bu proje sadece Belediyeye yeni gelir sağlamakla kalmayacak aynı zamanda bu projeyle İstanbullu'ların daha iyi hizmet almasını sağlamış olacağız" dedi.

MOBİL TUVALET KİRALAMA

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya gelen Topbaş, tuvaletlere yönelik projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Projenin bir başka ayağı da mobil tuvalet kullanımını kapsıyor. Bütün sahil bandı, piknik alanlarında, ormanlarda hafta sonlarında insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde mobil tuvaletler kuracağız. Bunları cuma akşamı koyup, pazar akşamı veya pazartesi sabahı toplayacaklar. Maç yoğunluğu olan yerler ve semt pazarlarının başı veya sonuna da mobil tuvalet koyulacak.

İstenirse bunlar özel mekanlar için kiraya verilecek. Örneğin bahçesinde etkinlik yapmak isteyen insanlar bu mobil tuvaletlerden kiralayabilecekler. Bu sistemin çok iyi çalışacağına ve iyi bir değer oluşturacağına inanıyorum."