BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İstanbul'un en çok taşınan 3 ilçesi

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul 'da en çok taşınmalar bakın hangi ilçede gerçekleşiyor?

Abone ol

Türkiye’nin nakliye ve taşınma haritası çıkarıldı. Bu haritaya göre bakın en çok taşınan il ve ilçeler hangileri?

İstanbul'da yaşanan taşınmalarda nakliye talebinin yüzde 61'i Avrupa Yakası'ndan geliyor. En çok ev değiştiren ilçe ise Kadıköy...

40 BİNDEN FAZLA NAKLİYE TALEBİ VAR

2015 yılı boyunca ülkenin dört bir yanından 40 binden fazla nakliye talebi yapıldı. En çok nakliye isteği yapılan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa olurken, İstanbul’a en çok Ankara’dan nakliye işlemi yapıldı.

İSTANBUL'DAN EN ÇOK İZMİR'E TAŞINILIYOR

İstanbul’dan diğer illere taşınma taleplerinde ise ilk sırada İzmir yer aldı, sırasıyla Ankara ve Antalya İzmir’i takip etti.

istanbul-cover.jpg

AVRUPA YAKASI DAHA ÇOK TAŞINIYOR

İstanbul içindeki nakliye ve taşınma taleplerinin yüzde 61’i Avrupa Yakası’ndan gelirken, Anadolu Yakası yüzde 39 seviyesinde.

EN ÇOK BU ÜÇ İLÇE TAŞINIYOR

Bununla birlikte İstanbul’daki 39 ilçe içinde en çok nakliye talebinde bulunan ilk 3 ilçe Kadıköy, Ümraniye ve Maltepe olurken, bu ilçeleri Bahçelievler ve Şişli takip etti.

ÇOĞU AYNI YAKA İÇİNDE KALDI

Ağırlıklı evden eve nakliyat olan taleplerin yüzde 80’inden fazlası aynı yaka içinde kaldı. İstanbul’da taşınmaların yüzde 26’sı aynı ilçe içinde gerçekleşirken, bu oran Ankara’da yüzde 36, İzmir’de yüzde 33 oldu.

evtasima.jpg

ANKARA'DA ÇANKAYA İZMİR'DE KARŞIYAKA'DA TALEP ÇOK

Ankara’da en çok nakliye talebinde bulunan ilk 5 ilçe sırasıyla Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören ve Mamak oldu. İzmir’de ise en çok Karşıyaka, Bornova, Buca, Karabağlar ve Konak’tan nakliye talebi geldi.

YÜZDE 27 EŞYASINI KENDİ PAKETLİYOR

Nakliyat hizmeti alanların yüzde 27’si eşya paketlemesini kendisi yapmak istiyor. Yüzde 51 oranda kullanıcılar, mobilya ve beyaz eşyanın paketlenmesi noktasında nakliye şirketinden destek alırken, tüm paketlemelerin nakliyecilere ait olmasını isteyenler ise yüzde 22 seviyesinde kalıyor.